Büyükşehir Sporcusundan Azmin ZaferiBüyükşehir Sporcusundan Azmin ZaferiBüyükşehir Sporcusundan Azmin Zaferi

Engelsizliğe kulaç attık
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün Şubat ayında başlattığı “Engelsizliğe Kulaç Attık Projesi” sonuçlarını vermeye başladı. Cihat Hikmet 5 ay öncesine kadar dinlenmeden 50 metre bile yüzemezken 5 aylık süre sonucunda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin her yıl düzenlediği 6,5 kilometre mesafeden oluşan Uluslararası Boğaziçi Yüzme Maratonu seçmelerini başarıyla geçerek 15 Temmuz’da yapılacak olan yarışta Sakarya Büyükşehir Belediye Spor adına girmeye hak kazandı.

Hedef Milli Takım
Sakarya Büyükşehir Belediye Kulübü Yüzücüsü Cihat Hikmet, Antrenörü Abdulselam Çalkan nezaretinde 16-17 Haziran tarihinde İstanbul İlinde yapılan ve 16 kulübün yarıştığı Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katıldı. Hikmet, 50 metre serbest stilde Türkiye 3’üncüsü, 400 metre serbest stilde ise Türkiye 2’ncisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Bundan sonraki hedefinin milli takıma girmek olduğunu söyleyen Cihat Hikmet, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.