Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki trafik akışını güvenli ve düzenli hale getirme çabalarını sürdürüyor. Trafik Şube Müdürlüğü, Serdivan’ın gözde caddelerinden Bağlar Caddesi'nde yaya güvenliğini artırmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Tunatan Kavşağı'ndan başlayan ve AVM’ler Kavşağı’na kadar olan tüm yaya geçitleri yenileniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yaya güvenliğini artırmaya yönelik önemli uygulamalar yürütüyor. Son günlerde özellikle trafik kazası riskinin yüksek olduğu noktalara plastik bariyer, sinyalizasyon sistemi ile uyarı levhaları yerleştiren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına Serdivan’da devam ediyor.

Trafik düzenini iyileştirmek için
Yaya geçitlerinin baştan sona yenilenmesiyle ilgili çalışma caddenin yoğun trafik akışı nedeniyle, gece saatlerinde başlayıp sabaha kadar kesintisiz bir şekilde ilerliyor.  Bu sayede, şehir trafiği olumsuz etkilenmiyor. Ekipler, şehirdeki trafik düzenini iyileştirmek ve yayaların güvenlik seviyesini artırmak için boyama ve şerit oluşturma işlemleri yürütüyor.

Yayalara ve engellilere kolay ulaşım
"Mavi Durak" olarak bilinen Bağlar Caddesi’nde ekipler, yaya geçitlerinin yanı sıra engelli vatandaşların geçiş üstünlüğünü anlatmak ve O’nlara kolay bir ulaşım imkânı sunmak için kabartmalı boyama uygulaması yapıyor. Yaya önceliğiyle gerçekleştirilen boyama ve yenileme çalışmalarının ulaşılabilirlik ve güvenlik standartlarını artırması bekleniyor. Çalışmaların 14 Eylül Perşembe gününe kadar tamamlanması planlanıyor.