Büyükşehir Basketbol Takımı FIBA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için 3. Ön eleme turunda mücadele edecek. Büyükşehir’in rakibi 11 Temmuz Çarşamba günü çekilecek kuraların ardından belli olacak. Başkan Akgün Altuğ, “Ülkemizi ve şehrimizi Avrupa arenasında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Heyecanlıyız. İnşallah güzel bir sezon daha bizleri bekliyor olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Avrupa’nın en büyük üçüncü organizasyonu olan FİBA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılabilmek için ön eleme oynayacak. 11 Temmuz Çarşamba günü çekilecek ön eleme kuralarının ardından Büyükşehir’in rakibi belli olacak.

Üçüncü turdan katılacak
26 takımın doğrudan katıldığı FİBA Şampiyonlar Ligi’nde dört grupta sekiz takım üst tur mücadelesi için parkeye çıkacak. Büyükşehir Basketbol Takımı, ön elemeye üçüncü turdan katılacak. 1 ve 2. ön eleme turları sonunda 3. ön elemeye çıkan 6 takımdan biri Büyükşehir’in rakibi olacak. Turnuvaya ülkemizden Banvit, Beşiktaş Sompo Japan ve Eskişehir Basket ise doğrudan katılacak.

Heyecanlıyız
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Akgün Altuğ, “Tarihimizde ilk defa mücadele ettiğimiz Basketbol Süper Ligi’nde Play-offlara kaldık. Dolayısıyla yeni sezonda ülkemizi Avrupa’da temsil etmeye hak kazandık.11 Temmuz’da çekilecek kuraların ardından FİBA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılmak için mücadele edeceğiz. Ülkemizi ve şehrimizi Avrupa arenasında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Heyecanlıyız. İnşallah güzel bir sezon daha bizleri bekliyor olacak” dedi.