Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, çiftçilerin beklentilerini karşılamaya dönük bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çelebi, “Tüm şehir sınırlarında çiftçimizle buluştuk. Hazırladığımız anketi onların dikkatine sunduk. Böylece istek, talep ve şikayetler daha derinlemesine bir şekilde tarafımıza ulaşmış oldu. Şimdi rapor hazırlıyoruz. Gerekli adımları atacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan anket çalışması çiftçinin nabzını tuttu. Büyükşehir yetkililerince 16 ilçe merkezi ve mahallelerde çiftçilere hem tarım hem de hayvancılık konularında ayrıntılı sorular yöneltildi. Anket çalışması neticesinde çiftçilerin beklenti ve şikayetlerine direkt olarak ulaşabileceklerini belirten Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, genel kanının oldukça olumlu olduğu bilgisini paylaştı.

Anket Çalışması
Çiftçilere tarım, hayvancılık ve diğer başlıklarda sorular yönelttiklerini belirten Çelebi, “16 ilçe merkezi ve mahallelerimizde çiftçilerimizin nabzını tuttuk. İçerisinde bulundukları faaliyetler hakkında sorular yönelttik. Devletin tarım politikalarından haberleri olup olmadığını sorduk. Aynı zamanda devlet destekli kredileri,  tarla tarımı ya da hayvancılık sektörü arasındaki gelir farkının olup olmadığı gibi başlıklar ile çiftçimizin sorunlarını dinledik. Şimdi arkadaşlarımız rapor hazırlıyor. İnşallah beklenti ve istekleri raporla birlikte daha rahat bir şekilde göreceğiz” diye konuştu.

Tarıma Desteğimiz Sürecek
Yusuf Çelebi açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; “Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma dayalı yapılan çalışmaların hep destekçisi olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun tarım arazilerine dönük hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Biz de bu düsturla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çevre hassasiyeti, tarımsal üretimde çeşitlilik her zaman önemli başlıklarımız oldu. İnşallah hem tarım hem de hayvancılık alanlarında yaptırdığımız anket çalışması ile bu alandaki beklentilere rahat bir şekilde karşılık vereceğiz. Tüm hemşerilerimize anketimize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz.”