Şehir estetiğine katkı sunacak yeni bir yarışmanın başlatılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizde çevre bilinci ve yeşil alanların arttırılması hedefimize yönelik güzel bir yarışma düzenliyoruz. ‘En Güzel Bahçe’lerin yarışacağı bu yarışmanın estetik açıdan göze daha hoş gelen yeni yaşam alanlarının oluşmasına imkân sağlayacağını düşünüyoruz. Tüm meraklılarını yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kent estetiğine olumlu katkılar sunacak yeni bir yarışma daha düzenlediklerini duyurdu. ‘En Güzel Bahçe Yarışması’ adı verilen çalışmaya tüm meraklılarını davet eden Toçoğlu, “Şehrimizde çevre bilinci ve yeşil alanların arttırılması hedefimize yönelik güzel bir yarışma düzenliyoruz. ‘En Güzel Bahçe’lerin yarışacağı bu yarışmanın estetik açıdan göze daha hoş gelen yeni yaşam alanlarının oluşmasına imkân sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Sakarya’yı Birlikte Güzelleştiriyoruz
Başkan Toçoğlu, “Sakarya’yı Birlikte Güzelleştiriyoruz’ sloganıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bilindiği gibi şehrimizin çehresini değiştirmek amacıyla Lale Festivalleri düzenledik. Peyzaj estetiği başlığında örnek çalışmalar yaptık. Caddelere rengârenk bir görünüm kazandırdık. Şimdi de yeşil alanları arttırmak ve estetik açıdan daha güzel yaşam alanları oluşturmak için ‘En Güzel Bahçe Yarışması’ düzenliyoruz. Vatandaşlarımız ile birlikte şehrimizin güzelleşmesi için çabalıyoruz. Bu yarışma ile de bu amaca dönük güzel bir adım atmış olacağız” dedi.

Yarışmaya Nasıl Katılabilirim?
Yarışma hakkında bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar ise, “25 Nisan Pazartesi ile 20 Mayıs Cuma günleri arasında başvuruların yapılacağı yarışmanın sonuçları 6 Haziran Pazartesi günü açıklanacak. Aynı gün ödül töreni de gerçekleştirilecek. Yarışmayı müstakil ev bahçeleri, apartman veya site bahçeleri ve işyeri bahçeleri olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız yarışmaya bahçelerinin her köşesinden ve bahçe girişinden çekilmiş 5 adet fotoğraf çekerek katılacaklar” şeklinde konuştu.

Başvurular Kurumsal İnternet Sayfamızda
Vardar, “'En Güzel Bahçe Yarışması' başvuru formunu dolduran vatandaşlarımız, başvurularını enguzelbahce@sakarya.com.tr mail adresine form ve fotoğrafları göndererek yapabilirler. İnternet imkânı olmayan vatandaşlarımız ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na bahçenin her köşesinden ve bahçe girişinden çekilmiş 5 adet fotoğraf ile başvuruda bulunabilirler. Apartman veya site bahçesi kategorisi için apartman veya site yöneticilerinin başvuru yapması gerekmektedir.Vatandaşlarımız yarışma hakkında ayrıntılı bilgiye www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

‘En Güzel Bahçe Yarışması’ ödülleri ise şu şekilde;

Müstakil Ev Bahçesi Kategorisi

Birincilerine; Ahşap Bahçe Mobilyası, Değerli Ağaç, Bahçe Aletleri, Yeşil Flama

İkincilerine;  Ahşap Bahçe Salıncağı, Değerli Ağaç, Bahçe Aletleri

Üçüncülerine; Ahşap Bahçe Hamağı, Değerli Ağaç, Bahçe Aletleri

 

Apartman / Site Kategorisi

Birincilerine; Ahşap Kamelya, Duvar Çiçekliği, Bahçe Aletleri, Yeşil Flama

İkincilerine; Ahşap Piknik Masası, Duvar Çiçekliği, Bahçe Aletleri

Üçüncülerine; 4 Adet Ferforje Bank, Duvar Çiçekliği, Bahçe Aletleri

 

İşyeri Bahçe Kategorisi

Birincilerine; Ahşap Kamelya, Duvar Çiçekliği, Bahçe Aletleri, Yeşil Flama

İkincilerine; Ahşap Bahçe Mobilyası, Duvar Çiçekliği, Bahçe Aletleri

Üçüncülerine; 4 Adet Ferforje Bank, Duvar Çiçekliği, Bahçe Aletleri

Ayrıca elemeyi geçen katılımcılara mevsimlik çiçek hediyesi, tüm katılımcılara ise ufak bahçe aletleri ve teşekkür belgesi takdim edilecektir.