Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama yarışmalarında başvurular devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Amacımız yeni neslin çevre bilincini artırarak; gençlerimizin çevreye karşı duyarlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Bitkisel Atık ve Atık Pil Toplama Yarışmalarında başvurular devam ediyor. Yeni nesillerde çevre bilincini arttırmak amacıyla her yıl düzenlenen yarışma için toplanan atık pil ve yağlar Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlükleri ve ilgili kuruluşlara 20 Mayıs Cuma gününe kadar teslim edilebilecek.

Çevreye Duyarlı Bir Nesil İçin
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Okullar Arası Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışmasını bu yıl tekrar düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Amacımız yeni neslin çevre bilincini artırarak; gençlerimizin çevreye karşı duyarlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak. Çevre duyarlılığına önemli katkı sağladığını düşündüğümüz bu yarışmalara katılım her geçen yıl daha da artmakta. Önümüzdeki günlerde yarışmamızı sonlandırıp öğrencilere ödüllerini takdim edeceğiz.”

Artık Son Bir Hafta
“Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Kolza A.Ş. desteği ile bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışması için atık yağların lisanslı firmaya en son teslim tarihi 20 Mayıs Cuma günüdür. Aynı şekilde 10’uncusu düzenlenen Atık Pil Toplama yarışmasında ise okullarımız, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüklerine topladıkları atık pilleri 20 Mayıs Cuma günü’ne kadar teslim edebilirler.”

Bize Ulaşabilirsiniz
“Yarışmada dereceye giren okullara ödülleri 1 Haziran Çarşamba günü, saat 10.00’da, Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle teslim edilecektir. Yarışmalar ve özel atıkların yönetimi ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen okul ve vatandaşlarımız, Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nün 444 40 54 (Dâhili: 2111-2114) no’lu telefonu arayarak bize ulaşabilirler.”