Okullar arası geleneksel Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışmalarında yeni dönemin başladığını açıklayan Vardar, “Çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle okullar arası atık pil ve bitkisel yağ toplama yarışmalarında yeni bir dönem daha başlıyor. Tüm ilk ve ortaöğretim okullarımızı yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Okullar Arası Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışmalarında yeni dönem başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle okullar arası atık pil ve bitkisel yağ toplama yarışmalarında yeni bir dönem daha başlıyor. Tüm ilk ve ortaöğretim okullarımızı yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Çevreye Duyarlı Nesiller
Vardar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Okullar Arası Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışmalarını geleneksel bir hale dönüştürdük. Okullarımızın katılımları ile öğrencilerde çevreye karşı bir duyarlılık oluştu. Ayrıca çevre karşı oluşan hassasiyetle birlikte dereceye giren okullarımızda birbirinden farklı hediyeleri kazanma fırsatını elde etmiş olacak.”

Son Teslim 20 Mayıs Cuma
“Büyükşehir Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Kolza A.Ş. desteği ile bu yıl 6.’sı düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışması için atık yağların lisanslı firmaya son teslim tarihi 20 Mayıs Cuma günüdür. Bu yıl 10.’su düzenlenen Atık Pil Toplama yarışmasında ise okullarımız topladıkları atık pilleri Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na 20 Mayıs Cuma günü 09.00 – 16.00 saatleri arasında getirebileceklerdir. Yarışmamıza tüm ilk ve ortaöğretim kurumları katılabilir. Yarışmada dereceye giren okullarımız ise 1 Haziran Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz ödül töreni ile hediyelerini almış olacak. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü 444 40 54 (dâhili: 2111 – 2114) numaralı telefonu arayabilirler.”

Atık Pil Toplama Yarışması Ödülleri;

1. Projeksiyon cihazı ve 50 adet kitap