Bu Şehir Hepimizin

İnsan yaşamı ve haklarına dikkat edelim
Kaldırım işgalleri hakkında konuşan Yusuf Türkhan, “Bir şehir için araç trafiği ne kadar önemli ise yaya trafiği de en az o kadar önemlidir. Şehrin caddelerinde araç trafiğine engel olan düzensizlikler, çeşitli kazalara hatta can kayıplarına yol açabilir. İşte aynı şey yayalarımız için ayrılan bölgelerde de geçerlidir. Esnaflarımızdan dileğimiz, insan yaşamı ve haklarını göz önünde bulundurarak hareket etmeleridir. Zabıta Uygulama Yönetmeliği madde 6/23’e göre yaya yollarını ve yolları mal satmak için işgal etmek ve yaya yollarını inşaat malzemeleri ile işgal etmek yasaktır” şeklinde konuştu.

 

Seyyar sorununu çözdük
Haksız rekabet ve seyyarlar konusunda da açıklamalarda bulunan Türkhan, “Seyyar satıcılar haksız bir rekabet oluştururken, şehrimizde hem gürültü hem de görüntü kirliliğine sebebiyet vermektedirler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da dikkat gösterdiği seyyarlar konusunu, büyük oranda azalttık. Şehrimizde seyyar sorunu artık yok. Sağlıksız şekilde tüketime sunulan gıdalar insan sağlığını olumsuz yönde etkiler. Vatandaşlarımızdan ricamız böyle durumlarda bizimle irtibata geçmeleridir” diye konuştu.

 

Gürültü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz
Mahalle ve sokak aralarında satış yapan, huzur ve sükûneti bozan satıcılara yönelik denetimleri aksatmadan devam ettirdiklerini belirten Türkhan, “Sağlıksız şekilde hem gürültü kirliliğine yol açan hem de insan sağlığını hiçe sayan seyyarlara yönelik denetimlerimiz devam ediyor” diye konuştu. Yanlış parklara ve gelişigüzel atılan çöplere de dikkat çeken Yusuf Türkhan, “Kaldırımı işgal etmiş araçlar ve gelişigüzel park edilerek trafik akışını olumsuz yönde etkileyen araçlara yönelik tedbirlerimizi uyguluyor, denetimlerimizi sıklaştırarak sürdürüyoruz. Ayrıca sağlıklı çevreyi hiçe sayarak belirtilen gün ve saatlerde çöpleri gelişigüzel bırakan vatandaşlarımıza yönelik incelemelerimiz de devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, çöpleri belirtilen gün ve saatlerde çöp poşetine koyarak çıkartmaları, diğer atıklarını da bu iş için ayrılmış alanlara bırakmalarıdır” şeklinde konuştu.

 

Şehrimize sahip çıkalım
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan son olarak şunları kaydetti; “Büyükşehir Zabıtası olarak bizim de işimiz, şehrimizi daha güzel daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir. Bunun için var gücümüzle, gece gündüz çalışmaktayız. Kanunların öngördüğü şekilde tedbirlerimizi alıyoruz. Biz biliyoruz ki yaşadığımız şehre hep birlikte sahip çıkarsak çok daha gelişmiş bir Sakarya’yı geleceğe taşırız. Bu şehir hepimizin, şehrimize birlikte sahip çıkalım”.