Ayçiçeği Bisiklet Vadisi 55.’si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6. etabına ev sahipliği yaptı. Yarışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Ülkemizde düzenlenen en kapsamlı bisiklet organizasyonu olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Organizasyon şehrimizin tanıtımına büyük bir katkı sundu. İnşallah Sakarya bisiklet sporunda öncü şehir olmaya devam edecek” dedi.

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi 55.’si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6. etabına ev sahipliği yaptı. Vali Ahmet Hamdi Nayir’in başlangıcını yaptığı yarışlarda 17 takımdan 119 sporcu yer aldı. Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı’nın 7 sporcusu Milli Takım formasıyla 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda pedal çevirirken; Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, tura katılan tüm sporcuları tebrik etti. Sakarya Salcano ve Milli Takım forması ile yarışlarda yer alan Feritcan Şamlı, Türkiye güzellikleri klasmanında elde ettiği beyaz mayo ile Türkiye’ye ve Sakarya’ya uluslararası organizasyonda kupa kazandırdı.

Dünyanın gözü Sakarya’daydı
Farklı ülkelerde canlı olarak yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun şehrin tanıtımına önemli bir katkı sağladığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, yarışlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yüce, “Ülkemizde düzenlenen en kapsamlı bisiklet organizasyonu olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen sporcular Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden İstanbul’a uzanan bir yolculuk gerçekleştirdi. Bisiklet Turu birçok ülkede canlı olarak yayınlandı. Bisiklet Takımımızın sporcuları da Milli formayla pedal çevirdi. Şehir olarak yine 2020 yılında Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde çok önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Bu vesileyle yarışlara katılan tüm takım ve sporcuları kutluyor, Sakarya’da bisikletin yaygınlaşması adına çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ifade ediyorum” dedi.