2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’yla bisiklette Sakarya’nın adının dünya sahnesinde olacağını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek dev organizasyona çok kısa bir süre kaldı. Şampiyona için tanıtım tırı hazırladık. Bu tanıtım tırı ülkemizde şehir şehir dolaşacak ve bisikletseverler ile buluşacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’yla bisiklette Sakarya’nın adının dünya sahnesinde olacağını açıkladı. Şampiyona için hazırlanan tanıtım tırını ziyaret eden Başkan Yüce, şehir şehir gezerek bisikletseverlerle buluşacak tırın şampiyona tanıtımına katkı sunacağını ifade etti. 7-24 Eylül tarihleri arasında Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, Denizli, Ankara, Konya, Eskişehir, Düzce ve Bolu’nun yer aldığı 11 şehiri gezecek tanıtım tırı video ve sinevizyon gösterimleri, bmx gösterileri ve birçok hediyeleriyle beraber bisiklet tutkunlarıyla buluşacak.

Sakarya’nın adı dünya sahnesinde olacak
Tüm bisiklet tutkunlarını şampiyonaya davet eden Başkan Ekrem Yüce, “Çok heyecanlıyız. Ülkemizde ilk defa Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası gerçekleştirilecek. Uluslararası şampiyona ile şehrimizin adını dünya sahnelerine taşıyacağız. Şehrimiz bisiklete olan ilgini her geçen gün kat kat arttığı şehirlerden bir tanesidir. Şehrimizde bisiklet kullanımının yaygınlaşması için hayata geçirilen akıllı bisiklet sistemi (SAKBİS) 100 bin kiralama sayısını aştı. Şehrimizde bisiklete olan ilgiyi takip ediyor bu hususta şehrimiz genelinde bisiklet yolu ağımızı genişletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Tüm bisiklet tutkunlarını bekliyoruz
Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Dünyanın en modern bisiklet tesislerinden birine sahibiz. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek dev organizasyona çok kısa bir süre kaldı. Şampiyona için tanıtım tırı hazırladık. Bu tanıtım tırı ülkemizde şehir şehir dolaşacak ve bisikletseverler ile buluşacak. Şehrimizde gerçekleşecek dev organizasyonun tanıtımına katkı sunacak tıra hayırlı yolcular dilerim. Tüm bisiklet tutkunlarını ülkemizde ilk kez gerçekleşecek ve dünyanın birçok yerinden usta bisikletçilerin yarışacağı dev şampiyonaya davet ediyoruz” dedi.