Bir Çevreci Yarışma Daha

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, öğrencilere geri dönüşebilir atıkları toplama ve çevre bilincinin kazandırılması amacıyla çevreci bir yarışma daha düzenliyor. Atık pil toplama yarışmasının ardından şimdi de ‘Okullar arası Atık Kağıt Toplama Yarışması’ düzenleniyor. Yarışmada en çok kâğıdı toplayan okullar ödüllendirilecek. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız atık pil toplama yarışmasının ardından şimdi de geri dönüşümün hayatlarının her noktasında uygulanabilir bir davranış olmasını sağlamak amacıyla okullar arası ‘Atık Kâğıt Toplama Yarışması’ düzenlenmiştir. Bu yarışmayla öğrencilere çevre ve ambalaj atıklarını toplama bilincini kazandırmak, geri dönüşüm sayesinde sağlanan faydaların neler olduğunu anlatmak hedeflenmiştir. Ayrıca şunu da vurgulamak isteriz ki ‘Atık Pil Toplama Yarışması’ da halen devam etmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na ulaşabilirler” denildi.  

Yarışmanın takvimi
Yarışma Tarihleri: 1 - 30 Mayıs 2010
Atık Kağıtları Toplama Günleri: 31 Mayıs - 2 Haziran 2010
Ödül Programı: 08 Haziran 2010 

Yarışmaya katılım şartları
- Okullar topladıkları atık kağıtları okullarında kendi ayırdıkları bölümde depolayacaktır.
- Okullar topladıkları ambalaj atıklarını 1-3 Haziran 2010 tarihlerinde lisanslı firmalara tek seferde teslim edeceklerdir.
- Yarışmaya atık kağıt, gazete, dergi, mecmua, mukavva kutu gibi ambalaj atıkları dahil edilecektir. Cam vb atıklar yarışmaya dahil edilmeyecektir. Ayrıca MEB tarafından ücretsiz dağıtılan ders kitapları yarışmaya dahil edilmeyecektir.
- Derecelendirme okulların e-okul kayıtlarındaki öğrenci sayısına göre Değerlendirme Kurulu tarafından yapılacaktır. ( kg/öğrenci sayısı)

Yarışmanın ödülleri
Ödüller her ilçenin birinci, ikinci ve üçüncüsüne verilecektir. Ayrıca İl birinci, ikinci ve üçüncüsüne ödül verilecektir.

Birinci: Bilgisayar
İkinci: Projeksiyon cihazı
Üçüncü: Fonksiyonel yazıcı