Bir Çevre Operasyonu Daha

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Önceki gün kururumuza bir ihbar geldi. Yapılan ihbarda bir sağlık kuruluşuna ait olan tıbbı atıkların gayrı resmi yollarla bu kurumdan bir başka yere nakledildiği belirtiliyordu. Bizde kısa süre içinde olay yerine intikal ettik. Burada bahsi geçen kamyonu yükleme yapıldığı esnada tespit ettik. Kamyonun üst kısmında fidanlar bulunurken alt kısmında ise bir tonun üzerinde tıbbı atık bulduk. Yasal olarak bu sağlık kuruluşu yapılan anlaşmalar gereği mevcut tıbbi atıklarını, tıbbi atık toplama yetkili olan Büyükşehir Belediyesi’ne ya da anlaşmalı olduğu yetkili bir firmaya vermesi gerekiyordu. Konuyla ilgili olarak yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

Gerçekleştirilen operasyon sonrasında olay yerine gelen Tıbbi Atık taşıma aracı söz konusu atıkları alarak Büyükşehir Belediyesi’nin Tıbbi Atık Strelizasyon Tesisi’ne götürdü.