Toplu taşıma esnafına yönelik açıklanan bin liralık mazot kartlarını esnaf temsilcilerine teslim eden Yüce, “Titiz bir süreç sonucunda 15 milyonu bulan Ekonomik Destek Paketimizi açıkladık. Bugün bin liralık mazot kartlarını bin 500’ü aşkın ulaşım esnafımızın temsilcilerine takdim ettik. Esnafımıza nefes olacak desteğin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. SESOB Başkanı Hasan Alişan, Başkan Yüce’ye teşekkür ederken; AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ise desteklerin esnaflara hayırlı olmasını diledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ‘Ekonomik Destek Paketi’ kapsamında toplu taşıma araçlarına yönelik yer alan mazot desteklerini hak sahiplerine ulaştırılmak üzere esnaf temsilcilerine temsil etti. Bin 500’ü aşkın ulaşım esnafının yararlanacağı destek için düzenlenen buluşmada AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SESOB Başkanı Hasan Alişan, oda başkanları ve temsilcileri ile Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Furkan Beşel, Ziya Cevherli, Bedrullah Erçin yer aldı.

Esnafa can suyu
Koronavirüs salgını ile mücadelede yoğun çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek sözlerine başlayan SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu 3 aylık süreçte Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını yakından takip ettik. Esnaflarımızın da yaralarını sarmak için açıkladığınız destek paketi için teşekkür ediyoruz. Can suyu olacak, esnaflarımızın nefes almasını sağlayacak katkılarınız için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İmkanlarımızı seferber ettik
Ekonomik Destek Paketi’nin esnaflara nefes olacağını ifade eden ve hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, “Salgınla mücadelede 3 ayı geride bıraktık. Büyükşehir Belediyesi olarak da bu süreçte tüm imkanlarımızı seferber ettik. Esnaflarımızın da bu süreçte yaşadığı zorlukları biliyorum. Özellikle toplu taşıma esnafımız kısıtlama olduğu dönemlerde kontak kapatmayarak, sosyal mesafe şartlarında çalışmayı sürdürdüler. Anlayışları için teşekkür ediyorum” dedi.

Bin liralık mazot desteği
Esnaflara yönelik bin liralık mazot desteğinin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, “Esnafımızın geçirdiği sıkıntılı süreci görmezden gelemezdik. Çalışmalar yaptık, istişarelerde bulunduk. İmkanlarımızı da en etkin ve verimli şekilde kullanmalıydık. Titiz bir çalışma sonucunda da 15 milyonu bulan Ekonomik Destek Paketimizi açıkladık. Meclis üyelerimizden onayı aldık ve bugün bin liralık mazot kartlarını esnaf temsilcilerimize teslim ediyoruz. Esnafımıza nefes olacak desteğin hayırlı olmasını diliyor, sabahın ilk ışıklarıyla işinin başına geçen tüm esnaflarımıza bereketli kazançlar temenni ediyorum” dedi.

Atılan adım memnuniyet verici
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Devletimiz bu süreçte tüm imkanlarını seferber etmiş, 240 milyar lirayı aşan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketi ile vatandaşımızın, esnafımızın, çiftçimizin, işletmelerimizin, işverenlerimizin ve çalışanlarımızın yanında olmuştur. Büyükşehir Belediyemizin de ‘Ekonomik Destek Paketi’ ile esnaflarımıza yönelik adımından da memnuniyet duyuyoruz. Koronavirüs ile mücadelede devletimizin ve yerel yönetimlerimizin vatandaşlarımıza sağladığı desteklerle sağının sosyal ve ekonomik etkilerini en aza indirgeyeceğimize inanıyorum.  Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Esnaflarımıza hayırlı olsun” dedi.