Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Mavi Koltuk Sohbetleri’ne konuk olan Yazar Elönü, “Yazarken annem bana hep ‘Sen bunları hep kafandan mı uyduruyorsun?’ derdi. Çünkü siz çok olağandışı bir şey yapmıyorsunuzdur kendinizi yazıyorsunuzdur ama kelimeler hep insanları şaşırtır. ‘Ben kâğıda döktüklerimi kalbimden yazıyorum’ dedim anneme, çünkü kafadan önce kalbi önemsiyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Mavi Koltuk Sohbetleri’ başladı. Sağlık-Der’in katkılarıyla gerçekleştirilen ilk sohbetin konuğu Gazeteci ve Yazar Esra Elönü oldu. ‘Araftaki Vicdanlarımız’ adlı programa konuşmacı olarak katılan Yazar Elönü, konuşmalarına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı.

İnsan kendini sessize alabilmeli
Sözlerine yazmaya başlarken yaşadığı süreçten bahsederek başlayan Elönü, “Dramaturji eğitimi aldım çünkü insan yürüyen bir diyalog benim için insan yürüyen bir dize benim için. Fakat sürekli insanlara kendimi anlatmak zorunda olduğumu hissettirdiler bana hâlbuki öyle bir şey yokmuş. İnsan kendisini çok güzel sessize alabiliyormuş. Çünkü sessize aldığınız zaman oluşan boşlukmuş aslında sizi anlatan şey ama ben galiba orda biraz daha acemiydim, çok fazla insanlara kendimi anlatamadım. Vicdanın içerisinde nerde kullanacağımızı anlatamadım. Sonra işte bir radyo projem oldu, o radyoda ufak bir odam oldu orada yazmaya başladım. Yazarken annem bana hep şey diyordu “Sen bunları hep kafandan mı uyduruyorsun?” derdi. Çünkü siz çok olağandışı bir şey yapmıyorsunuzdur kendinizi yazıyorsunuzdur ama kelimeler hep insanları şaşırtır. “Ben kâğıda döktüklerimi kalbimden yazıyorum” dedim anneme, çünkü kafadan önce kalbi önemsiyorum” ifadelerinde bulundu.

İyilik üzerimize tam oturur
İyilik, merhamet ve vicdan konularına dikkat çeken Elönü, “Her şeyi giyebiliriz, iyiliği giyebiliriz, kötülüğü giyebiliriz çünkü bir organizmayız ve bu organizmaya her şeyi giydirebiliriz. Kimi bol gelir üstümüze mesela iyilik tam oturur üzerimize. Ama şunu bilin vicdanımız yoksa üşürüz arkadaşlar. Vicdanınız, merhametiniz yoksa üşürsünüz. Bu yüzden katıldığım bütün programlarda öyle çok matah şeyler yapmadık. Bu yüzden size hep daha önemsenmesi gereken şeylerden, vicdandan ve merhametten bahsettim. Ben galiba evliyalık ve eşkıyalık arasında araftayım çünkü eşkıyalık denen şeyi yapan imgeler üzerine kurduk. Mesela şeytanın ufak fısıltılarıyla, iyiliğin fısıltıları arasında kalmak anlamına geliyor. Ben galiba çok rahat değilim, ben rahat insan olamadım çünkü siz etrafınızda olan bitenden, bütün kötülüklerden, ahlaksızlıklardan rahatsız olmuyorsanız orda gerçekten bir problem var demektir. Bir kısa devre vardır siz o bir şeyi tam çalıştıramazsınız demektir” dedi.