Basri Amca Artık Sokaklara Kalmayacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaşlı Hizmet Birimi, Çözüm Masası’na gelen bir ihbarı değerlendirmiş ve Erenler’de terk edilmiş bir binada hayatını sürdürmeye çalışan 70 yaşındaki Basri Karaca’nın yardımına koşmuştu. Basri Karaca’ya ulaşılır ulaşılmaz hemen ekipler tarafından Yenikent Devlet Hastanesi’ne götürülmüş ve bütün muayeneleri gerçekleştirilmişti. Yapılan muayeneler sonrasında gözlerinde katarakt olduğu tespit edilen ve buna bağlı olarak görme bozuklukları yaşadığı anlaşılan Basri Karaca, uzman doktorlar tarafından ameliyat ettirildi. Başarılı bir ameliyat geçiren Basri Amca, daha sonra 20 gün hastanede gözetim altında tutuldu. Bütün muayeneleri tamamlanan Basri Karaca geçtiğimiz günlerde hastaneden taburcu edildi. Taburcu edilmesi ile birlikte de Büyükşehir Belediyesi ekipleri hemen Basri Karaca’nın yanına koştu ve Basri Amca’yı Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nün Arifiye’deki Sakarya Huzurevi’ne yerleştirdi. Basri Amca bundan böyle artık sokaklarda kalmayacak.

Eski arkadaşlarımı da buldum
Huzurevi’nde ziyaret ettiğimiz Basri Karaca, çok mutlu olduğunu ve kendisine sahip çıktığı için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ettiğini söyledi. Sakarya Huzurevi’nde eski arkadaşları ile karşılaştığını da söyleyen Basri Amca, “Ben çok zorluklar içerisinde yaşamaya çalışıyordum. Sağolsun Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri beni buldu ve sahip çıktı. Gözlerim görmüyordu ameliyat ettirildim ve şimdi çok rahat görüyorum. Ardından buraya, huzurevine yerleştirildim. Yani sıcak bir yuvaya kavuşmuş gibi oldum. Burada çok mutluyum. Yeni yeni arkadaşlar edindim. Hatta burada bazı eski arkadaşlarımla da karşılaştım. Sözün kısası çok mutluyum. Bana sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.