Tıp Merkezi önünde Koronavirüse (Covid-19) karşı Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tedbirleri duyuran Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’da Valimizle ve İl Sağlık Müdürlüğüyle sürekli irtibat halindeyiz. Belediye otobüslerinin tamamında araçlar sürekli olarak dezenfekte edilmektedir. Tüm kültür sanat etkinliklerimizi süresiz olarak iptal ettik. Salgın nedeniyle fırsatçılık yapan, ürün stoklayan, fahiş fiyat uygulayan işyerlerine Zabıta ekiplerimiz tarafından denetimler devam ediyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Tıp Merkezi önünde Avrupa ve Dünyayı etkisine alan, Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından Türkiye’de de bir kişide görüldüğü açıklanan Koronavirüse (Covid-19) karşı Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tedbirleri duyurdu. Devletin ve özellikle Sağlık Bakanlığının süreci çok hassas ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Başkan Ekrem Yüce, sağlık personellerine ve bilim insanlarına güvendikleri ifade etti.

Sağlık Bakanlığımız tedbirleri sıkı bir şekilde takip ediyor
Başkan Yüce yaptığı basın açıklamasında alınan tedbirleri kamuoyuna açıkladı: “Biliyorsunuz tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgını ile ülkemizde ve şehrimizde başarılı bir şekilde mücadele edildi. Başta Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca olmak üzere konuyu hassas bir şekilde ele alan tüm devlet erkanına, personellere teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın açıklamalarında görüyoruz ki salgın çok şükür henüz ülkemizde yayılmadı. Salgının ülkemizde yayılımını önlemek için Sağlık Bakanlığımız bir dizi tedbir aldı. Ve alınan tedbirlerin sıkı bir şekilde takibi yapılıyor” dedi.

Büyükşehir olarak önlemlerimizi aldık
Alınan tedbirlere ek olarak Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli önlemleri aldıklarını dile getiren Başkan Yüce, “Sakarya’da Valimizle ve İl Sağlık Müdürlüğüyle sürekli irtibat halindeyiz. Şu an Sakarya'da herhangi bir vaka yoktur. Valiliğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Bu kapsamda Belediyemiz olarak aldığımız önlemler şu şekildedir; Sakarya Büyükşehir Belediyesi bağlı belediye otobüslerinin tamamında araçlar sürekli olarak dezenfekte edilmektedir. Bunun yanında Sakarya’mızda mevcut bütün toplu taşıma araçlarının (Minibüs, Özel Halk Otobüsü, Taksi Dolmuş, Servis ve Taksi tipi araçlar) dezenfekte işlemlerine başladık. Dezenfekte işlemleri, belirli periyotlar halinde yapılmaya devam edilecektir” dedi.

Fahiş fiyat uygulayanlara karşı denetimlerimiz devam ediyor
Başkan Yüce, “Toplu taşıma araçlarının yanı sıra hemşerilerimiz tarafından yoğun olarak kullanılan AVM’ler, otobüs durakları, terminal, camiler, okullar, pazar yerleri gibi sosyal yaşam alanlarında da dezenfekte işlemleri başlatıldı. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde çalışan personellerimiz mesai saatleri giriş çıkışlarını parmak iziyle gerçekleştirmekteydi. Bu uygulamayı da kaldırıyoruz. Bunun yerine kartlı sisteme geçiş yapacağız. Bugünden itibaren tüm kültür sanat etkinliklerimizi süresiz olarak iptal ettik. Salgın nedeniyle fırsatçılık yapan, ürün stoklayan, fahiş fiyat uygulayan işyerlerine Ticaret Bakanlığı’na bağlı ekipler ve Büyükşehir Zabıta ekiplerimiz tarafından denetimler devam ediyor. Bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Fırsatçılara kesinlikle göz yumulmayacak. Sakarya Valiliği, Sağlık İl Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon halinde çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.