Bakanlıktan Büyükşehir'e Teşekkür

Ali Oktar yaptığı açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denetim Ekiplerimiz ve Çevre Zabıtamız, çevre denetimlerine hız kesmeden devam etmektedir. Sınırlarımız dâhilinde, 2872 sayılı Çevre Kanunu dayanağında çıkarılan bütün yönetmelik hükümleri doğrultusunda işlemlerini yürütmektedir. Tespit edilen kanuna aykırılık durumlarında Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yetki devri aldığı konularda idari yasal süreci başlatmakta, diğer konularda ise Sakarya Valiliği’ne bilgi vermektedir. Çalışmalarımıza ışık tutan vizyonumuz doğrultusunda yaşanılabilir bir çevre için yapılan idari işlemlerde kararlılığımızı ortaya koymaktayız. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından takdir görmektedir. Bakanlığımız çevre sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik politikalarımızdan, çevre ve insan sağlığına olan duyarlılığımız ve bu kapsamda çevre kirliliğiyle mücadele konusundaki hassasiyetimiz ve kararlılığımızdan dolayı bir teşekkür yazısı göndermiştir. Çevre kirliliğini önlemeye yönelik yürüttüğümüz mücadelemizde Bakanlığımızın göndermiş olduğu teşekkür bizleri onurlandırmakla birlikte mücadelemizde bizlere ivme kazandırmıştır” dedi.