Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin 2019 yılında ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağını aktaran Orhan Bayraktar, “55. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabı Sakarya’da olacak. TUR2019’un etabın bitişine ve 6’ncı etabın başlangıcına Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ev sahipliği yapacak. 2 uluslar arası yarışla farklı ülkeden önemli sporcular podyumda kendilerine yer arayacak” dedi. Bayraktar, Şubat ayında sürüş eğitimlerinin de başlayacağını duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin 2019 yılında ev sahipliği yapacağı faaliyetlere ilişkin toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi Tesis Amiri Yılmaz Kalk, 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası Direktörü Aziz Sırnaç ve antrenörler yer aldı. Bayraktar, 2019 yılının Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde spor dolu geçeceğini ifade etti.

Şubat’ta sürüş eğitimleri başlıyor
Bayraktar, “Türkiye’ye örnek olan projemiz ilk ev sahipliğini 2018 yılında yapmıştı. 2019 yılında da pek çok faaliyet tesisimizde gerçekleştirilecek. Şubat ayından itibaren Temel Sürüş, Güvenli Sürüş ve İleri Sürüş eğitimleriyle birlikte Bisiklet Koleji eğitim çalışmaları başlayacak. Alanında uzman antrenörlerin rehberlik edeceği eğitimler teorik ve uygulamalı olarak 4 hafta sürecek. Eğitimlerle ilgili ayrıntılı bilgi ve duyurular www.sakarya.bel.tr adresinden yakında ilan edilecek” dedi.

55. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabı Sakarya’da
Orhan Bayraktar, “Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun (TBF) 1963 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği ve iki yıldır dünyanın en önemli yarış kategorisi olan ‘UCI World Tour’ kapsamında gerçekleşen yarış, 16-21 Nisan 2019 tarihleri arasında yine World Tour kapsamında fakat bu kez ‘nostaljik’ bir rotada sporseverlerle buluşacak. 16-21 Nisan 2019 tarihleri arasında heyecanlı bir mücadeleyle gerçekleşecek 55. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabı ise şehrimizde yapılacak” dedi.

TUR2019 yeni bir heyecan yaşatacak
Bisiklet sporunda dünya takımlarının ve sporcularının yer alacağı ve 6 etapta bin kilometreden fazla pedal basacağı TUR2019’un rotaları arasında yer alan Sakarya etabı şehrimize yeni bir heyecan yaşatacak. 5’nci etabın bitişine ve 6’ncı etabın başlangıcına Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ev sahipliği yapacak. Konuyla ilgili Şampiyona Direktörü Aziz Sırnaç’tan bilgiler alan Bayraktar, ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli adımların atılacağını söyledi.

2019’da 2 uluslararası yarış
Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde 2019 yılında 2 uluslararası organizasyon düzenleneceğini ifade eden Bayraktar, “13 Eylül 2019 tarihinde UCI MTB Maraton Series-XCM ve 15 Eylül 2019 tarihinde de Sakarya MTB Cup-XCO uluslararası yarışlarında birçok farklı ülkeden önemli sporcular podyumda kendilerine yer arayacaklar. Organizasyonlara ilişkin son gelişmeleri ekibimizle görüştük. Tesislerimizde yapılması gereken hazırlıkları istişare ettik. İnşallah bu yarışlara da şehrimize yakışır bir şekilde ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

Atletizmin de adresi olacak
Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin farklı spor dallarına da ev sahipliği yapacağını dile getiren Bayraktar, “2019 yılında inşallah atletizm branşında da Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde organizasyonlar düzenlenecek. Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nu ziyaretinde kararlaştırılan Atletizm Geliştirmer Projesi finalleri de Nisan ayında şehrimizde düzenlenecek” dedi. Bayraktar, tesiste bulunan Bisiklet Kahvesi’nin açılışının yapıldığını, Sakarya Salcano BB Continental Takımı’nın Show Room’u, Salcano Bisiklet ve Bisiklet Atölyesi’nin yakın zamanda açılacağını belirtti.