Atıkları Topladılar, Laptop Kazandılar

Son 5 yılın en yüksek toplama oranları
Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nden Yücel İnce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl atık pil toplama yarışmasının beşincisini, bitkisel atık yağ toplama yarışmasının ise ikincisini düzenlemekteyiz. Öncelikle bu yarışmaya katılarak çevreye olan duyarlılığını gösteren tüm okullara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmasına bu yıl 18 okul katılmış olup, toplamda 3.692 kg. atık yağ toplanmıştır. Atık Pil Toplama Yarışması’na ise 44 okulumuz katılmış olup, toplamda 6.530 kg atık pil toplanmıştır ki, atık pilde bu toplama miktarları son beş yılın en yüksek toplama oranlarıdır” diye konuştu.

Okullardan büyük başarı
Bu yıl, il genelinde beşinci kez düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması’nda okullar ciddi bir performans sergiledi. Öğrencilere, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yıl boyu verilen Çevre Eğitim Seminerleri’nde atık pillerin zararları anlatıldı. “Atık Piliniz Şeker Olsun Çocuklar Projesi” kapsamında ilköğretim okullarına yerleştirilen Atık Pil Toplama Makinelerine öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ayrıca bu yıl 2.si düzenlenen, lavaboya dökülen atık yağların kanalizasyon sistemine verdiği zararları anlatmak ve evlerde oluşan kızartmalık atık yağların ayrı toplanması gerektiği bilincini kazandırmak amacıyla düzenlenen "Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması"na il genelinde ilk ve ortaöğretim okulları katılım sağladı. Biriktirilen atık yağlar Kolza Biyodizel A.Ş. tarafından okullardan toplandı.

Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda Dereceye Giren Okullar:
1. Hendek İmam Hatip Lisesi
2. Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi
3. Esentepe Fatma Özkan İlköğretim Okulu
4. Denizköy İlköğretim Okulu
5. Sapanca Anadolu Lisesi

Dereceye giren okullara verilen ödüller:
- Laptop+Projeksiyon cihazı
- Projeksiyon cihazı
- Bahçe satrancı
- Çok fonksiyonlu yazıcı
- Spor seti ve vücudumuz organlar maketi