Büyükşehir Çevre Zabıtası, ADA AVM'deki bitkisel atık yağları denetledi.

Büyükşehir Belediyesi teknik elemanları ‘Toplam Polar Madde ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı’ ile işletmeler tarafından kullanılan kızartmalık yağların kullanımları sonucu ne kadar daha ömrünün kaldığını veya kullanılmaz duruma gelip gelmediğini belirlediler. Yapılan incelemelerde kullanılamayacak duruma gelmiş ve insan sağlığını tehdit edebilecek durumdaki bitkisel atık yağlar işletmelerin ellerindeki “Atık bitkisel yağ konteynırına” boşalttırıldı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Çevre Zabıtası’ndan yapılan açıklamada, “19.04.2005 tarih ve 25791 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğine göre atık haline gelmiş bitkisel atık yağlar işletmelere lisanslı firmalar tarafından verilen bitkisel atık yağ bidonlarında biriktirildikten sonra lisanslı firmalara ulusal atık taşıma formu kullanılarak verilmelidir. Ayrıca işletmeler Bakanlıktan lisans almış taşıyıcı firmalarla sözleşme yapmalı ve denetlemeler esnasında bu sözleşmenin bir örneği denetim ekiplerine gösterilmelidir” bilgisine yer verildi.