Atık Bitkisel Yağ Üreticilerine Sıkı Denetim

Daha yaşanabilir çevre
Bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliğine dikkat çekilen toplantıda, daha yaşanabilir bir çevre için, bitkisel atık yağların üretiminden bertarafına kadar, çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesini amaçlandığı belirtildi. Çevre Uzmanları toplantıda ayrıca, katılımcılardan, ilçe belediyeleri sınırlarında bulunan bitkisel atık yağ üreticilerinin (lokanta, fast-food, sanayi mutfağı, otel, tatil köyü vb.) tespitlerinin yapılarak (işletme adı, faaliyet konusu, adresi, sözleşme yaptığı firma, ulusal atık taşıma formu) denetlenmesini istedi. Denetimler sırasında sözleşmesi olmayan, bitkisel atık yağlarını yönetmelik hükümlerine uygun bertaraf etmeyen ya da korsan toplayıcılara veren işletmelerin belirlenmesi ve uyarılmasının zorunlu olduğunun altı çizildi.