Büyükşehir Nisan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste SASKİ’nin çalışma yaptığı alanlarda kullanılacak asfalt için 50 Milyon TL’lik krediye onay verildi. Şehir Kütüphanesi’nin yapımı konusunda protokol imzalanması için Başkan Toçoğlu’na yetki verilirken; Büyükşehir Belediyesi tarafından Korucuk’a kazandırılacak SAMEK merkezi için yer tahsisi yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. 4 ilave gündem maddesinin yer aldığı mecliste 81 madde karara bağlandı.

Korucuk’a SAMEK geliyor
Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda Serdivan’da Şehir Kütüphanesi yapılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Serdivan Belediyesi ile protokol imzalanması konusunda Başkan Toçoğlu’na yetki verildi. Korucuk’ta hayata geçirilecek SAMEK Merkezi için de yer tahsisi yapıldı. Meclis üyelerinin oylarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi eliyle Korucuk’a yeni bir SAMEK merkezi kazandırılması için süreç başlamış oldu.

SASKİ yolları asfaltlayacak
SASKİ’nin şehirde yürüttüğü çalışmaların sonrasında yollarda gerçekleştireceği asfalt ve onarım çalışmalarında kullanacağı 50 Milyon TL’lik kredi meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Böylelikle SASKİ, yürüttüğü altyapı çalışmalarının ardından yollarda asfalt çalışması da gerçekleştirilecek. Yollar yenilenecek.

Encümen ve komisyon üyeleri seçildi
Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliğine ilişkin olarak meclis üyeleri arasından yapılan gizli oylamayla her bir üye 59’ar oy alarak seçildi. Ayrıca Nisan Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor, Ulaşım, Hukuk, Tarım Komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi.

Faaliyet raporu oylandı
Stratejik Yönetim Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2016 Yılı Faaliyet Raporu oylandı. Madde ile ilgili olarak söz alan MHP Grubu Sözcüsü Erkal Etçioğlu, “Performans raporları iyi hazırlanıyor. Kılavuz durumunda görüş veriyorlar. Bu kadar çok rakamın arasında bir şeylerin karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Belediyemizin ekonomik dengelerinde bir sıkıntı görünmüyor. Ancak bazı kalemlerde artışlar var” diye konuştu.

Nisan meclisi
Nisan Meclis Toplantısı’nda 1-28. maddeler oy birliğiyle kabul edilirken; 24. madde komisyona geri iade edildi. 29 ve 30. maddeler kabul edildi. 31-62 arasındaki maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 63, 64, 65, 66, 68, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 80, 81. maddeler oy birliğiyle kabul edilirken; 77. madde oy çokluğuyla kabul edildi. 67. madde değiştirilmiş haliyle kabul edildi. 69. madde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken; 78-79. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Meclis Toplantısında yapılan seçimler sonrası oluşan encümen ve yeni komisyon üyeleri ise şu şekilde oluştu;

Encümen:
Yakup Ayar                AK Parti

Cevdet Koç                AK Parti

Resul Namaz              AK Parti

Recep Boğaz              AK Parti

Necdet Tömekçe        AK Parti

İmar ve Bayındırlık Komisyonu:
Hasan Altuntaş           AK Parti

Aydın Sert                  AK Parti

Osman Hira                AK Parti

Hüdaverdi Bahadır    MHP

Çevre – Sağlık Komisyonu: