Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye’ye kazandırılacak yeni yaşam alanı için Kasım ayı içerisinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. Toçoğlu, “Yürüyüş yolları, yeşil alanlar, kafe-restoran, çocuk oyun alanları, kaykay pisti ve diğer tüm gereklilikler yer alacağı yeni yatırımımız Arifiye’ye hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye’ye kazandırılacak yeni yaşam alanı projesi için kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. Projeyi daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını aktaran Başkan Toçoğlu, Kasım ayı içerisinde yeni yatırımın ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti. Toçoğlu, Arifbey Mahallesi’nde bulunan İmam Hatip Lisesi’nin arkasındaki 10 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek projeyle Arifiye’nin yeni yaşam alanına kavuşacağını kaydetti.

Arifiye’ye yeni yaşam alanı
Başkan Toçoğlu, “Altyapı, üstyapı, ulaşım, enerji, spor ve çevre başlıklarındaki yatırımlarımızda çalışmalar devam ediyor. Bu yatırımlarımızın içerisinde yeni yaşam alanları da önemli bir yer tutuyor. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği, aileleriyle birlikte hoşça vakitler geçirebileceği projeler üretiyoruz. Sakaryapark, Kentpark, Yenikentpark gibi yeşili bol alanları şehrimize kazandırdık. Kısa süre önce Pamukova’da Esentepe Parkı hizmete aldık. Maltepe Sosyal Tesisleri’nde sona yaklaştık. Arifiye ilçemizde de yeni bir yaşam alanı için düğmeye bastık. İnşallah ihalemizi gerçekleştirecek, kısa süre içerisinde çalışmalarımızı başlatacak, hızlıca tamamlayarak hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” dedi.

Yaklaşık 250 ağaç
Projeye ilişkin detayları da paylaşan Başkan Toçoğlu, “Projemiz 10 bin metrekarelik alan üzerinde hayat bulacak. İçerisinde yürüyüş yolları, yeşil alanlar, kafe-restoran, çocuk oyun alanları, kaykay pisti, basketbol sahası, otopark ve diğer tüm gereklilikler yer alacak. Özellikle belirtmem gereken hususta şudur: yeni yaşam alanımıza yaklaşık 250 ağaç dikimi gerçekleştireceğiz. Bu rakam yeni yatırımımızın mahiyetini ortaya koyuyor” diye konuştu.