Altın Kozalı Filmi Yönetmeni Anlatacak

11’e 10 Kala
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel programları kültür sanat dostları ile buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Elmas Hotel’de gerçekleştirilen Itri’yi Anma Programı ile devam eden etkinlikler, “Sinema Günleri” ile sürecek. 19 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’da AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek programda “11’e 10 Kala” filmi gösterime sunulacak ve filmin yönetmeni Pelin Esmer ile film hakkında söyleşi yapılacak. 

Altın Koza’da en iyi film ve en iyi senaryo
Nejat İşler, Mithat Esmer, Tayanç Ayaydın ve Laçin Ceylan’ın rol aldığı film, 16. Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü aldı. En İyi Film Ödülü’nü de Köprüdekiler filmi ile paylaştı.

 

Filmin konusu
Yönetmen Pelin Esmer’in ilk kurmaca filmi “11’e 10 Kala”, tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat ve kapıcı Ali’nin hikâyesini anlatır. Mithat Bey, aynı zamanda Emniyet Apartmanı’nda yaşayan bir emekli memurdur. Kendisinden çok başka bir dünyanın insanı olan Ali ise o apartmanın kapıcısıdır. Tuhaf bir biçimde bu iki insan, ortak bir amaç için birleşirler. Depremden korktukları için binayı yıktırıp yerine depreme dayanıklı bir bina inşa edilmesini isteyen kişilere karşı birlik olur Ali ve Mithat. Hikâyenin başında Mithat Bey’in koleksiyon işini sürdürmesi, Ali’nin de işini kaybetmemesi uğrunda birleşen bu iki insan kaderi, aslında tam da birbirlerinin kaderlerini değiştirecektir.