Akyazı SAMEK'te Mutlu Son

Ufku açan yolculuk
SAMEK Akyazı yılsonu sergisinin açılış konuşmasını, kursiyer Hatice Kaya gerçekleştirdi.  SAMEK hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan Kaya, “İnsan,  her an değişen  ve  gelişme ihtiyacı  olan  bir varlıktır. Bu  gelişme ihtiyacı sayesinde SAMEK’e   kursiyer olarak   katıldım. Çok  uzun zamandır   ebru sanatını   merak  ediyordum ama Akyazı’ya    gelene   kadar  bu sanatla   ilgilenme  şansı   bulamamıştım. Sizlerin de  bildiği gibi   ülkemizin her  yerinde  insanlara  böyle  güzel   fırsatlar sunulmuyor. Halen Çarşamba günleri  ebru kursuna devam  ediyorum  ve bu sayede  iş stresini   ve  günün yorgunluğunu suya bırakıyorum. Hafifliyorum. Ayrıca bu kursta  çok güzel  arkadaşlıklar   kurdum, ufkumu açan bir yolculuğa   çıktım.  Sanatsal  zevkim  geliştiğini de hissediyorum.Umarım bu  faydalı  kursların   sayısı  artar ve  bizler  de  kurslardan daha fazla  yararlanırız. SAMEK’in  açılmasında  ve bugünlere  gelmesinde  katkısı  olan  herkese  sonsuz teşekkürler. Özellikle olumlu eleştirileriyle  ve sabırlarıyla  bizlere  yardımcı olan   öğretmenlerimize  ayrıca   teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

SAMEK artacak müjdesi
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, “Büyükşehir Belediyesi SAMEK kurslarımız sayesinde şehrimizin sosyal hayatı çok daha canlı. İlçelerimizde vatandaşlarımız bu kurslara katılarak kendilerini geliştiriyor. Akyazı SAMEK bünyesinde 2012 – 2013 eğitim faaliyetleri kapsamında 15  branşta kurs düzenledik. 450 kişi kurslarımıza ilgi göstererek birbirinden güzel eserler ortaya koydular. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sakarya genelinde kurs merkezlerinin arttırılacağının müjdesini de vermek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Birbirinden güzel eserler
Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Yazıcı, "Büyükşehir Belediyemiz her alanda olduğu gibi kültür sanat yatırımlarıyla şehrimize büyük değer kazandırıyor. SAMEK gerçekleştirilen hizmetlerin en önemlisi. İlçe halkımız kurslara büyük ilgi gösteriyor. Birbirinden güzel eserler ortaya koyuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kursiyerlere eğitim sertifikalarının verilmesinin ardından açılışı yapılan sergiyi gezen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın ve beraberindeki heyet, hazırlanan güzel eserleri inceleyerek, eserlerin yapım aşamaları hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Akyazı SAMEK Yılsonu Sergisi açılışı, gitar, bağlama, keman kursiyerlerinin konserleriyle sona erdi.