Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi Eğitimleri Doç. Dr. Huriye Martı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘İslamiyet’te Aile Hayatı’ ve ‘Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi’ konulu seminerler ile devam etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi Eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda ‘İslamiyet’te Aile Hayatı’ ve ‘Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi’ konulu seminerler gerçekleştirildi. Programlara konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Martı mutlu bir aile hayatının gereklilikleri ve kadının sosyal hayattaki yerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güçler Birleştirilmeli
İlk olarak ‘İslamiyet’te Aile Hayatı’nı katılımcılar ile paylaşan Martı, “Erkek ve kadınların farklı nitelikleri aile hayatını zenginleştirir. Ailede temel bağlılık dediğimiz konunun iki öğesi bulunuyor; sevgi ve merhamet. Yalnızca sevgi de tek başına yeterli değildir. Sevgiyle birlikte anlayış, hoşgörü ve affedici olmak da önem taşır. Ailede mutluluk için güç yarışından uzak durmak gerekiyor. Güçleri karşılaştırmak yerine birleştirmek önem taşıyor” diye konuştu.

Aile Nimettir
Akademi’de ikinci dersi kapsamında ‘Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi’ konulu seminere katılan Doç. Dr. Huriye Martı şu ifadelere yer verdi; “Kadının çalıştığı süre içerisinde özgüveni ve yaşam isteği yükselir; kendisini daha kolay ifade edebilir. Bilgi ve becerisini daha kolay bir şekilde pratiğe dönüştürebilir. Ancak burada önemli bir denge var. Aile içi çatışmaların sebebi; çalışan kadınlar ve ev hanımları arasındaki karşılaştırmalar olabilir. Kimi zaman eşlerin beklentileri daha yüksek olabiliyor. Bu konuda anlayışlı olmak durumundayız. Unutmamak gerekir; aile nimettir."