Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “2010 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Büyükşehir Akademi’de yeni dönem eğitimlerimiz kültür sanat dostlarının yoğun teveccühleriyle devam ediyor. Yeni dönemin başladığı yalnızca 2 gün oldu ancak biz çok güzel geri dönüşler aldık” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi’de yeni dönem eğitimleri 28 Kasım Pazartesi günü itibariyle başladı. 11 farklı başlıkta eğitimlerin yer aldığı Akademi’ye yaklaşık 950 kişi başvuruda bulundu. Yazılı mülakat sonucunda belirlenen Akademi öğrencileri diğer dönemlere nazaran bu dönem tüm yıla yayılan 16 haftalık eğitimlere katılacaklar.

2010’dan bugünlere
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk devam eden eğitimlere ilişkin şunları söyledi; “2010 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Büyükşehir Akademi’de yeni dönem eğitimlerimiz kültür sanat dostlarının yoğun teveccühleriyle devam ediyor. Hamdolsun bu yıl da alanında uzman isimler bizlerle birlikte. Bilindiği üzere bu yıl bir değişikliğe gittik, 8 haftalık ders periyodumuzu tüm yıla yaydık ve eğitimlerimizi 16 haftaya çıkardık. Derslerimiz Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızda devam ediyor. Derslerin başladığı yalnızca 2 gün oldu ancak biz çok güzel geri dönüşler aldık” ifadelerini kullandı.

Önemli isimler
Büyükşehir Akademi’de bu yıl: Yazarlık Atölyesi’nde Ali Ural, Sinema Okur-Yazarlığı’nda Enver Gülşen, Modern Edebiyat ve Bilgelik’te Sadık Yalsızuçanlar, Osmanlı Söyleşileri’nde Prof. Dr. Teyfur Erdoğdu, İslam Felsefesi Seminerleri’nde Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer, Divan-ı Hikmet Okumaları’nda Prof. Dr. Necdet Tosun, Şairlerle Şiir Söyleşileri’nde Zeynep Arkan, Her Şehir Bir Tarih: Yerinde Tarih Söyleşileri’nde Doç. Dr. Haşim Şahin, İslam Dünyasında Dini Hareketler’de Yrd. Doç. Dr. Abdullah İnce, Mesnevi Okumaları’nda Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük ve Futbol Sosyolojisi Seminerleri’nde Erdal Hoş katılımcılarla birlikte oluyor.