AK Parti Karapürçek İlçe Kadın Kolları 6. Olağan Kongresine katılan Başkan Ekrem Yüce, “Kadın kollarımızın her seçimde üstlendiği vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiğine şahidiz. Partimizin ve davamızın sürükleyici gücü kadın kollarımızdır. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” derken; Milletvekili Atabek, “İnanan insan önüne çıkan her engeli aşabilir. Bizler her şartta inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Karapürçek İlçe Kadın Kolları 6. Olağan Kongresine katıldı. Programa AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Bodur, belediye meclis üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları ve birçok AK Kadın katıldı.

Yürüyecek çok yolumuz var
İlçe Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Uçar, “Büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda hedefimiz belirlediğimiz yolda devam ediyor. AK Parti Kadın Kolları demek yeniliğe yürümek demektir. Hiçbir başarı tesadüf değil ekip işidir. Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yürüyecek çok yolumuz var ve bizler bu yolda çok çalışacağız” dedi.

Başarının mimarı kadınlardır
Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, “Yeniden bir tazelenme gerçekleşiyor. Kadın kollarımız her kapıyı çaldılar ve bize en büyük desteği verdiler. Yorulmadılar, Cumhurbaşkanımızın arkasında gece gündüz demeden çalıştılar. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Ümit Bodur, “Kongremizin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Partimizin başarısında da en büyük payın kadınlarımıza ait olduğu aşikârdır. İlçe Kadın Kolları Başkanımız Müzeyyen Uçar’ı tebrik ediyor, kongremizin ilçemiz, ilimiz ve partimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Kadınların emeği çok büyük
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Her zamanki gibi Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran bir Karapürçek var. Kadına bu kadar özen gösteren ve her alanda yolunu açan Sayın Cumhurbaşkanıma çok teşekkür ediyorum. Bizlerin aklına gelir miydi ki bu kadar ilerleyebileceğimiz. Şu anda baktığımızda Türkiye’nin bu kadar güçlü olmasında kadınlarımızın emeği çok. Bizler ocağın üstündeki yemeğin altını kapatıp davasına yardım eden kadınlarız. Bizler çok büyük bir aileyiz. Böyle büyük bir aileyi bizlere sağlayan Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sakarya örnek şehir
Kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Aklımız Azerbaycan’da, buradan Karabağ’ı işgal altından kurtarmak için mücadele eden kardeşlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Biz; tarih boyunca zor zamanlar yaşadık. Dünya mazlumlarının hep yanında olduk. Cumhurbaşkanımızla birlikte gelişen, değişen ve üreten bir Türkiye haline geldik. Çeşitli badirelerle karşılaşırken, hamdolsun yeni atılım ve müjdeleri de aldık. İnşallah Sakarya’mız da sahip olduğu imkânlarla ülkemizin gelişimine en güçlü katkıyı sunacak, örnek bir şehir olacak. Rabbim ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.

Mücadele azmi ve kararlılığı
Başkan Yüce, “Siz kardeşlerimizle bir araya gelince benim aklıma Hayme Ana geliyor. Nene Hatun geliyor. Kurtuluş savaşının esas kahramanları; kadınlarımız geliyor. Dünyada yürütülen haksız ve hukuksuz kadın düşmanlığına inat; mücadele azmi ve şevkiyle milletimize, devletimize ve ümmetimize hizmet etmek için burada bulunuyorsunuz. Her birinizi tebrik ediyorum. Ne yaparsak yapalım kadın desteği yoksa, onların gücü yoksa bilin ki eksiğiz. Kadın ve erkek hiçbir zaman rakip değildir. Bizler birbirinin tamamlayıcısıdır” dedi.

Kadın baş tacıdır
“Bizim tarihimizde, kültürümüzde nice kadınlar var ki binlerce erkek bir araya gelip ellerine su dökemez. Mısırın korkudan titreten Firavun gücü, Asiye Validemizi zerre etkilemedi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) kendisine ilk ilahi emri geldiğinde Hz. Hatice Validemizin şefkatine ve anlayışına sığındı. Yine Hz. Ayşe Validemiz aktardığı onca hadisi şerif rivayeti ve sünnet-i seniyye uygulamalarıyla dinimizin güçlenerek yayılmasında belki de herkesten çok hizmet etti” dedi.

Kadın kollarımızın etkisi çok büyük
“Bizler Allah’a hamdolsun millete, ümmete hizmet etmenin tadına varmış bir topluluğuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sizlerden çok şey bekliyor. Kadınlarımızın hizmetteki önemini en iyi biz biliriz. Kadın kollarımızın her seçimde üstlendiği vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiğine şahidiz. Tüm seçimlerde kadın kollarımızın etkisini inkâr edemeyiz. Kadınlar bu davanın sürükleyici gücüdür. Bu düşüncelerle her birinizi saygıyla selamlıyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İnandığı yolda yürüyen bir topluluğuz
AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “Bizler gerçekten çok büyük bir aileyiz. Her birinizin ne kadar önemli olduğunu söylemek istiyorum. Karapürçek ilçe başkanımız yeni göreve geldi. Kadın Kolları Başkanımız Müzeyyen hanım bir dönem daha devam edecek tekrar hayırlı olsun. Burada bulunan topluluk inandığı yolda yürüyen insanlardan oluşmaktadır. İnanan insan önüne çıkan her engeli aşabilir. Bizler her şartta yürümeye devam edeceğiz çünkü inandığımız bir lider var. Allah her birinizden razı olsun. Kongrelerimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.