Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ projesinde dönem eğitimleri tamamlandı. Recep Karamehmetoğlu, “Bu eğitim döneminde 80 okulda 8 bin öğrenciyi çevre eğitimleriyle buluşturduk. Hedefimiz çevreye duyarlı bireyler yetiştirmektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ projesinde dönem eğitimleri tamamlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, eğitim döneminde 80 okulda 8 bin öğrenciyi çevre eğitimleriyle buluşturduklarını belirtti.

Dönem sonu
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk projesiyle çocuklarımızın çevre hassasiyeti yüksek bireyler olarak yetişmesini hedeflemekteyiz. Bu kapsamda sürdürdüğümüz eğitim faaliyetlerimizin bu dönem sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu eğitim döneminde 80 okulda 8 bin öğrenciyi çevre eğitimleriyle buluşturduk. Eğitimlerimize katılan öğrencilerimize çevre konulu kitapçık, rozet ve sertifika dağıttık” ifadelerimi kullandı.

Çevre eğitimi
Karamehmetoğlu, “Proje kapsamında son olarak Tomurcuk; Berna Yılmaz İlkokulu, Neviye İlkokulu, Süleyman Şah İlkokulu, Ali Dilmen İlkokulu ve Büyükesence İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Verdiğimiz çevre eğitimi ile birlikte toplumumuzun tüm kesimlerinde çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah eğitimlerimiz neticesinde öğrencilerimiz çevresel faaliyetlere aktif olarak katılan, çevre sorunlarının çözümünde en önde görev alan bireyler haline geleceklerdir” diye konuştu.