Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ projesi yeni eğitim döneminde de öğrencilere çevre eğitimi sunmaya devam edecek. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “85 okulda 7 bin 1. Sınıf öğrencisini çevre eğitimleriyle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ projesi yeni eğitim döneminde de ilkokul öğrencilerine eğitimler sunmaya devam edecek. Proje kapsamında bir önceki yıl yaklaşık 7 bin öğrenciye çevre eğitimi sunulduğu bilgisini aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, yeni eğitim döneminde 85 okulda 7 bin 1. Sınıf öğrencisine çevre eğitimleriyle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Çevreye duyarlı bireyler
‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ projesi hakkında bilgiler paylaşan Karamehmetoğlu, “İlkokul 1. Sınıf öğrencilerine verilecek olan ‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ eğitimiyle birlikte çocuklarımızda çevre bilincinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Henüz küçük yaşlarda çocuklarımızın alacakları bu eğitimle davranışlarında kalıcı etkiler oluşturulması çevreye duyarlı bireylerin yetişmesini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

85 okul 7 bin öğrenci
Karamehmetoğlu, “Geçtiğimiz yıl ilkokullarda uygulanmaya başlayan ‘Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk’ projesiyle 29 okulda 5 bin 870 öğrenciye çevre eğitimi vermiştik. Yeni eğitim döneminde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 85 okulda 7 bin 1. Sınıf öğrencisine çevre eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda eğitimlerimize katılan öğrencilerimize çevre konulu kitapçık, rozet ve sertifika dağıtacağız” diye belirtti.