600 Bin Kilogram Atık Yağ Toplandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin doğal güzelliklerini gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bir yandan hemşerilerimiz arasında çevre bilincini daha da yaygın hale getirmek için çalışmalar yürütürken bir yandan da hayata geçirdiğimiz projelerle bu bilince katkı sağlamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda Bitkisel Atık Yağ Toplama çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Lavabolara döküldüğünde kanalizasyon ve arıtma sistemlerine büyük hasar veren bitkisel atık yağların toplanması için gayretle çalışıyoruz. Bu güne kadar bertaraf edilen bitkisel atık yağ miktarı 600 bin kilogramdır. Vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’nın 153 numaralı telefonunu arayıp, bitkisel atık yağlarını teslim edebilirler” ifadeleri kullanıldı.