54 Katılımlı Arıcılık projesinde üretimler devam ediyor. Projeden faydalanarak Karasu Resuller Mahallesi’nde oğul arı üretimi gerçekleştiren Yavuz Yiğit Baş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye üreticiye vermiş olduğu hibe ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 54 katılımlı arıcılık projesinde üretimler devam ediyor. Bu kapsamda daha önce farklı tesislerde arı sütü ve ana arı üretimleri gerçekleştirilen projede oğul arı üretimi de başladı. Karasu’nun Resuller Mahallesi’nde Yavuz Yiğit Baş isimli üretici, 54 katılımlı arıcılık projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen hibe ile kurduğu tesiste oğul arı üretimine başladı.   

Destek teşekkürü
Üreticiye vermiş olduğu hibe ve desteklerden dolayı üretime bulunduğu katkıdan ötürü Başkan Yüce’ye teşekkür eden Yavuz Yiğit Baş, “Suni oğul üretimi için belediyenin vermiş olduğu destek projesine katıldım. 150 adet altı çerçeveli kovan ve malzeme verdiler. 28 yıldır bu işi yapıyorum. Normalde bal üretimi yapıyordum fakat son yıllarda kestanelerde oluşan bir hastalıktan dolayı bal üretimi azalmaya başladı. Bal alamayınca alternatif üretimlere yönelmeye karar verdim. Dolayısı ile arı üretip satmaya karar verdim. Belediyemizin de destek ve hibelerinden faydalanarak bu üretim tesisini kurdum. Belediyemiz siz yeter ki üretin dedi ve bize alım garantisi de verdi. Belediye başkanımıza üreticiye verdiği destek ve tüketiciye sağlıklı ürün ulaştırma konusunda verdiği çabalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.