Kaynarca, Ferizli ve Söğütlü’de görev yapan muhtarlarla bir araya gelen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kaynarca Muhtelif Yerler İçmesuyu İnşaatı için 30 Eylül’de ihaleye çıkıyoruz. Projemiz kapsamında 45 kilometre isale hattı ve 6 içmesuyu deposu inşa edilecek. Tüm Kaynarca’ya Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içmesuyu, kesintisiz bir şekilde ulaşacak.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Kaynarca’da hayata geçirilecek yeni içmesuyu projesinin tanıtımı yapıldı. Ormanpark’ta gerçekleştirilen programa SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, Kuzey Bölge İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Mustafa Fırat, Kaynarca Muhtarlar Dairesi Başkanı Türkan Öner ile bölgede görev yapan çok sayıda muhtar katıldı.

45 Kilometre Hat ve 6 Depo
30 Eylül Çarşamba günü ihalesi yapılacak Kaynarca Muhtelif Yerler İçmesuyu İnşaatı ile ilgili sunum yapan Rüstem Keleş, “Geçtiğimiz dönemde Kaynarca ilçemiz için önemli içmesuyu yatırımlarını hayata geçirmiştik. Yaklaşık 6,5 milyonluk projeyle Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içmesuyunu Kaynarca’ya ulaştırmıştık. Ardından Bakırlı’da içmesuyu deposu ve 7,5 kilometre hat inşa ederek bölgedeki 15 mahallenin daha sorununu çözüme kavuşturmuştuk. Şimdi de tüm ilçeyi kapsayan önemli bir yatırıma başlıyoruz. Yaklaşık 45 kilometre içmesuyu hattı ve 6 içmesuyu deposunu kapsayan projemizin ihalesine 30 Eylül Çarşamba günü çıkıyoruz” diye konuştu.

Kesinti, Bulanıklık ve Yetersizlik Yok
Projenin tamamlanmasıyla Kaynarca’ya bağlı tüm mahallelerin Sapanca Gölü’nden temin edilen içmesuyuna kavuşacağını belirten Rüstem Keleş, “Hazırladığımız projeden Kaynarca’nın 39 mahallesi ile Söğütlü Sıraköy ve Ferizli Hocaoğlu Mahalleleri faydalanacak. Bölge içmesuyunda yetersizlik ve bulanıklık yaşanmayacak.  Uzun yıllar hizmet verecek yatırımla içmesuyunun geleceği garanti altına alınacak. Yatırımımızın tamamlanmasıyla tüm Kaynarca’ya Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz ve en ileri arıtmadan geçen içmesuyunu ulaştırmış olacağız. Yeni yatırımımızın ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Ormanpark’ta gerçekleştirilen programın ardından bölge muhtarları SASKİ tarafından Hızırilyas tepesinde inşa edilen arıtma tesislerini inceledi.

Kaynarca Muhtelif Yerler İçmesuyu İnşaatı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından hayata geçirilecek yeni içmesuyu projesi kapsamında 45 kilometre içmesuyu hattı ve 6 depo inşa edilecek. Projeden yararlanacak yerleşimler ise şöyle; “Arifağa Grubu; Arifağa, Başoğlu, Karaçalı Mahalleleri; İşaret Grubu; Birlik, İşaret, Kulaklı, Ortaköy, Uzakkışla Mahalleleri, Sarıbeyli Grubu; Duduköy, Karamanlar, Kayacık, Kırktepe, Küçük Kaynarca, Osmanlı, Sarıbeyli Mahalleleri, Şeyhtımarı Grubu; Uğurlu, Kertil, Şeyhtımarı, Gaziler, Gölce, Yeniçam, Topçu Mahalleleri, Müezzinler Grubu; Akbaşlı, Eğrioğlu, Güven, Kalburcu, Müezzinler, Okçular, Taşoluk-Kadıköy, Sabırlı, Turnalı Mahalleleri; Ömerağa Grubu: Ziamet, Cebek, İmamlar, Kızılcıklı, Küçük Kışla, Ömerağa, Uzunalan, Kızılcaali, Söğütlü Sıraköy ve Ferizli Hocaoğlu Mahalleleri.