Çevre Koruma denetim ekipleri Ferizli ve Söğütlü'de atık yağ denetimi yaptı

Büyük zararları var

“Bitkisel atık yağlar önlem alınmadığında zarar verici özelliğe sahip olup; bulunduğu ortamı kirletir ve ortamda yaşayan canlılara zarar verir. 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Kullanılmış bitkisel atık yağlar evsel atık su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturmaktadır. Bitkisel ve hayvansal atık yağlar; denizlere, göllere ve akarsulara döküldüğü zaman suyun kirlenmesine sebep olur. Sudaki oksijenin azalması sonucu başta balıklar olmak üzere diğer canlılar üzerinde büyük tahribata yol açar”.

 

 

Lavaboya dökmeyin“Kullanılmış yağlar lavaboya döküldüğü zaman dren sistemine sıvanır, kanalizasyon borusu içindeki atıkların yapışmasına ve zamanla borunun daralmasına neden olur. Kanalizasyona dökülen atık yağlar diğer atıkları tutar ve kanalizasyon sisteminin kullanılmaz hale gelmesine sebep olurlar. Böylece atık su arıtma tesislerine zarar verir ve işletme maliyetini artırır. Bu yüzden bitkisel atık yağların lavabolara ve kanalizasyona gelişigüzel boşaltılmaması gerekmektedir; aksi takdirde doğamız bundan olumsuz etkilenmekte ve ciddi oranda çevre kirliliklerinin oluşmasına sebep olmaktadır”. 

Çevre Denetim Birimi’ne ihbar edin
“Konuyla ilgili olarak bilgi almak isten işletme yetkilileri Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma Ve Geliştirme Şube Müdürlüğü 273 4152 (Dahili 155-156) (10 Hat) no’lu telefondan bilgi alabilirler. Ayrıca 291 2232 no’lu telefondan 24 saat hizmet veren ‘Çevre Denetim Birimi’ne da her türlü çevre ihbarı yapılabilmektedir”.