Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı tarafından hayata geçirilen ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ Projesi kapsamında 7 mahalleye su tankerleri teslim edildi. İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “3 ton kapasiteli 7 su tankerimizi Geyve Koru ve Günhoşlar, Taraklı Hark ve Dış Dedeler, Akyazı Boztepe, Hendek Aksu, Serdivan Dağ Yoncalı mahalle muhtarlarımıza teslim ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ Projesi kapsamında ilçelerde belirlenen 7 muhtarlığa su tankerleri teslim töreni gerçekleştirildi. İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen programda İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, şube müdürleri, muhtarlar ve grup amirleri yer aldı.

Anında Müdahale
Programın açılış konuşmasını yapan İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet sınırlarımız genişledi. Biz her koşulda itfaiye hizmetlerimizi en uç noktalara kadar ulaştırmak hedefindeyiz. 664 muhtarlığımıza da itfaiye teşkilatımızın en hızlı şekilde ulaşması gerekiyor. Biz her zaman söylüyoruz; en büyük amacımız her türlü yangına anında müdahale edip, en kısa sürede söndürebilmektir. Bu yüzden ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ projesini hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

3 Ton Kapasite
Arancı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatlarıyla böyle bir proje geliştirdik. Hukukçularımız ile görüşerek yönetmeliğini hazırladık. Meclise sunduk. Şimdi de 3 ton kapasiteli 7 su tankerimizi Geyve Koru ve Günhoşlar, Taraklı Hark ve Dış Dedeler, Akyazı Boztepe, Hendek Aksu, Serdivan Dağ Yoncalı mahalle muhtarlarımıza teslim ediyoruz. İlk etapta 7 mahallemiz ile başladık. İnşallah ilerleyen dönemlerde sayılarını arttıracağız. Mahallelerimize hayırlı olsun.”

Hizmet Teşekkürü
Muhtarlar ile koordineli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından muhtarlarımızın talepleri her zaman en üst düzeyde tutuluyor. Halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böyle bir projenin hayata geçirilmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.