Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurmayları SGM’ye ziyarette bulundu. Yüce, “Merkezlerimize ilgi her geçen gün artıyor. Eğitim faaliyetlerimizle her yıl binlerce vatandaşımıza hizmetler sunuyoruz” derken; Yıldırım, “Sosyal Gelişim Merkezlerinin hizmetleri ve mimari yapısı bizleri oldukça etkiledi” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hulusi Armağan’ı Sosyal Gelişim Merkezi’nde ağırladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu’nun da yer aldığı ziyarette Davut Yüce, eğitim çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

Örnek proje SGM
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezlerimiz ülkemizin dört bir yanından büyük ilgi görüyor. Daha önce SGM binalarımız ziyarette bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurmayları, bizlere Kocaeli’ne de bir SGM binası kazandırmak istediklerini belirtmişti. Şuan hizmete alındığını öğrendik. Bu gibi sosyal hizmetlerde birçok ilimize örnek olduğumuz için sevinçliyiz.”

SGM’lere ilgi gün geçtikçe artıyor
Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezlerimiz, bünyesinde verilen kurslar, eğitimler, konferanslar ve hizmetlerle her yıl binlerce insanımıza hizmet sunuyoruz. Merkezlerimize gösterilen ilgi gün geçtikçe artıyor. Merkez ilçemiz dışında Akyazı, Sapanca ve Geyve’de de hizmetlerimiz devam ediyor. Binalarımızı 16 ilçemize yayarak Sakaryalı vatandaşlarımıza çok farklı ve faydalı etkinlikleri sunmayı amaçlıyoruz. Bu nazik ziyaretleri için bakanlık yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa çalışmalarının tamamlandığı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

SGM bizleri etkiledi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım, “Sosyal Gelişim Merkezlerinin hizmetleri ve mimari yapısı bizleri oldukça etkiledi. Bakanlık olarak bu gibi projeleri geliştirip diğer illerimize de uygulamayı planlıyoruz” dedi.