Şehrin Tarım Geleceği Hazırlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, şehrin tarım geleceğini yakından ilgilendiren bir programa imza atacaklarını açıkladı. 20 Temmuz Çarşamba günü ‘Sakarya Tarımsal Sulama Potansiyeli, Sulama Altyapısı, Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı’nı gerçekleştirileceğini duyuran Çelebi, başlatılacak yeni projeyle tarımda suyun etkin kullanımına dönük önemli bir adım atacaklarını ifade etti.

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Masada
Yusuf Çelebi, “Büyükşehir, Valilik, SASKİ, Tarım İl Müdürlüğü ve DSİ yetkililerimizin katılımları ile gerçekleşecek çalıştay programıyla şehrimizin tarım geleceğine son halini vermiş olacağız. Burada Sakaryamızın tarımsal su potansiyeli ve sulama altyapısı gibi hayati konuları ele alınacak. Yeni projeleri işin uzmanları değerlendirecek, son istişareler yapılacak. Tüm paydaşların sunumlarının ardından sorunlar ve çözüm önerileri görüşülecek. Ardından rapor hazırlanmış olacak. Sakarya bir tarım şehridir. Aynı zamanda bir sanayi ve turizm şehridir. Biz şehrimizin tarım potansiyelini geliştirmeye devam edeceğiz. İnşallah çalıştayımız Sakarya’nın tarım geleceği açısından önemli bir mihenk taşı olacaktır” diye konuştu.

Sulama Stratejileri Ele Alınacak
Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “‘Sakarya Tarımsal Sulama Potansiyeli, Sulama Altyapısı, Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı 20 Temmuz Çarşamba günü Ramada Otel Çalıştay Salonunda gerçekleştirilecektir. Saat 9.30’da başlayacak sabah oturumunda açılış, protokol konuşmaları ve projenin tanıtımı yapılacak; saat 13.30’da başlayacak öğlen oturumunda ise çözüm önerileri, GZFT Analizi ve genel değerlendirmeler gerçekleştirilecektir” ifadelerine yer verildi.