Büyükşehir SAMEK’lerde yeni dönem kayıtları 26 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Yaygın eğitimde marka olan SAMEK’ler yeni dönemde 20 merkez ve 82 branşla Sakaryalılara hizmet sunacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda kayıtlar 26 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Yaygın eğitimde bir marka haline gelen SAMEK’ler, yeni dönemde 20 merkez ve 82 branşla hizmet sunacak. Branşlar güzel sanatlardan geleneksel sanatlara, müzik eğitimlerinden el sanatlarına, meslek eğitimlerinden bilgisayar eğitimlerine kadar geniş bir yelpazeye sahip olacak.

Son Kayıt 10 Ekim Pazartesi
26 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni dönem kayıtları 10 Ekim Pazartesi günü sona erecek. Kursiyerler ilk olarak www.sakarya.bel.tr adresinde ön kayıt yaptıracak, daha sonra mesai saatleri içerisinde nufüs cüzdanı fotokopilerini başvuru yaptıkları kurs merkezine teslim ederek kayıtlarını tamamlayacak.  Bir kursiyer en fazla iki branşa kayıt olabilecek. Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Yeni dönem SAMEK kayıtlarımız 26 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kurslarla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, mesai saatleri içerisinde 444 40 54 (dahili: 3434) numaralı telefonu arayabilirler” ifadelerine yer verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları bünyesinde açılacak 82 branş ise şu şekilde:

Güzel Sanatlar: Resim, Karakalem, Karikatür, Fotoğraf, Kaligrafi, Vitray, Satranç

Geleneksel Sanatlar: Hat, Tezhip, Ebru, Kat’ı, Cilt, Minyatür, Çini Seramik, Sedafkarlık, Çamur Şekillendirme, Bilimsel Bitki Çizimi, Tasarım Yöntemleri, Medeniyetin İzleri, Estetik ve Sanat Felsefesi

El Sanatları: Ahşap Boyama, Giyim, El Nakışı, Tel Kırma, Makine Nakışı, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Kurdele Nakışı, Antep Nakışı, Takı Tasarımı, Kırkyama, Dekoratif Ev Aksesuarları, Cam Boyama, Ahşap Rölyef, Keçe Nakışı, Filografi, İğne Oyası, Kağıt Telkari, Dekoratif Sabun Süsleme, Perspektif, Ev Aksesuarları Yenileme, Bez Bebek Yapımı, Dolgu Bebek Yapımı, Ahşap Yakma, Teraryum, İpek Pentür, Çiçek Yapımı, Deri Ürünleri Hazırlama

Müzik Eğitimleri: Bağlama, Gitar, Ney, Keman, Kabak Kemane

Dil Eğitimleri: İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Boşnakça, Adigece, Abazaca, İtalyanca, Rusça, Osmanlı Türkçesi, Korece,Yabancılar için Türkçe, Diksiyon

Bilgisayar Eğitimleri: Bilgisayar Kullanımı, Bilgisayar Destekli Muhasebe, İnternet Programcılığı, Solidworks, Autocad,Web tasarımı

Büro Yönetimi ve Sekreterlik: Hızlı Klavye Kullanımı, Yönetici Asistanlığı, Adli Takip Elemanı, Ön Muhasebe, Emlak Danışmanlığı

Mutfak Eğitimleri: Pasta Yapımı ve Sunumu, Aşçı Çırağı, Butik Pasta ve Kurabiye Yapımı, Türk ve Dünya Mutfagından Uygulamalar

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri: Kuaförlük Eğitimi