Büyükşehir Belediyesi’nin gençler için düzenlediği Genç Atölye’de dersler devam ediyor. Gençler Tezhip Sanatının güzelliklerini Genç Atölye farkıyla deneyimleyerek öğreniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Atölye’de eğitimler devam ediyor. Lise öğrencilerinin teorik ve pratik içerikli eğitim aldıkları dersler 10 farklı branşta öğrencilerle buluşuyor. Genç Atölye Tezhip Eğitmeni Betül Esginus, “Amacımız tezhip sanatını gençlere sevdirmek ve ömür boyu tezhiple hemhal olmalarını sağlamaktır” diye belirtti.

Detaylı ve zor bir sanat
Genç Atölye Tezhip dersinin işlenişi ile ilgili bilgiler veren Betül Esginus, “Çocuklarımız bu atölyede geleneksel sanatların vazgeçilmez dalı olan tezhip sanatıyla tanışacaklar. Tezhip detaylı ve zor bir sanat dalıdır fakat 6 haftalık bu Genç Atölye eğitim sürecimizde tezhipteki çiçekleri ve desenleri yüzeysel de olsa tanıyacaklar. Eğitim sonunda her bir öğrencinin kişisel eserinin olmasını planlıyoruz. Umarız eserlerini her baktıklarında Büyükşehir Genç Atölye’yi ve bizleri hatırlarlar” dedi.