Mahallerine yapılan çalışma ile yeni bir içmesuyu kaynağı kazandırıldığını dile getiren Kocaali Yanıksayvant Mahallesi Muhtarı Cihan Ön, “SASKİ, ihtiyacımız olduğu her an yanımızda ve sorunlarımızı hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehir genelinde devam eden altyapı çalışmaları kapsamında 8 ilçede 30 mahallenin daha içmesuyu yetersizlik sorununu çözüme kavuşturuyor. Akyazı, Hendek, Karapürçek, Geyve, Taraklı, Sapanca, Karasu ve Kocaali ilçelerinde başlatılan çalışmalar ile mahallelere alternatif içmesuyu kaynakları oluşturuluyor. Mobil Su Kalitesi İzleme Laboratuvarı ile yeni kaynakların su kaliteleri analiz edilerek vatandaşların musluklarına güvenle içebilecekleri bir su ulaştırılıyor. SASKİ tarafından Kocaali’ye bağlı Yanıksayvant Mahallesi’nde yapılan içmesuyu sondaj çalışması ile mahallelerine yeni bir kaynak kazandırıldığını belirten Muhtar Cihan Ön, mahallelerine verilen altyapı hizmetlerinden dolayı SASKİ’ye teşekkür etti.

SASKİ her an yanımızda
Yanıksayvant Mahallesi Muhtarı Cihan Ön, “Mahallemizde uzun yıllar içmesuyu konusunda sorun yaşadık. Özellikle yaz aylarında ciddi yetersizlik sorunu ile karşı karşıya kalıyorduk. 2014 yılında yeni yasa ile SASKİ’nin hizmet alanına dahil olduk. Hemen su sorunumuz ile ilgili olarak kuruma başvurduk. Hızlı bir şekilde mahallemizde incelemeler yapıldı. Mahallemizde sorunumuza önemli ölçüde çare olacak yeni bir kaynak kazandırıldı. Şimdi de SASKİ tarafından mahallemiz için yeni bir sondaj daha yapılarak pırıl pırıl, sağlıklı bir su bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. SASKİ, ihtiyacımız olduğu her an yanımızda ve sorunlarımızı hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor” diye konuştu.