Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Karaman ve Camili 1 Mahallelerine hizmet sunan 21A, 21B, 22A, 22B ile Maltepe ve Yazlık Mahalleleri arasında hizmet sunan 9 ile 11 numaralı hatlarımızda bazı değişiklikler yaptık. Yeni uygulamamız Cumartesi günü itibariyle başladı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, toplu taşıma hatlarında yapılan bazı güzergâh değişikleri ile ilgili bilgiler verdi. Pistil, “Karaman ve Camili 1 Mahallelerine hizmet sunan 21A, 21B, 22A, 22B ile Maltepe ve Yazlık Mahalleleri arasında hizmet sunan 9 ile 11 numaralı hatlarımızda bazı değişiklikler yaptık. Yen uygulama Cumartesi günü itibariyle başladı” diye konuştu.

Uzun Hat ve Kısa Hat
Fatih Pistil, “Karaman ve Camili hatlarımızın tamamı şehir merkezinden veya Adnan Menderes Caddesi’nden geçerek Kampüs’e ulaşmaktaydı. Yapmış olduğumuz revizyon ile şehir merkezindeki güzergahları kısa hat ve uzun hat olarak düzenlemiş olduk. Şehir merkezinden geçen uzun hat Adnan Menderes Caddesi’nden Kampüs’e ulaşırken; kısa hat ise Sedat Kirtetepe ve Çark Caddesi’nden Kampüs’e ulaşmış oluyor. Böylece Yenikent bölgesinden Kampüs’e ve Serdivan’a gidecek olan vatandaşlarımızın ulaşım süresi kısaldı. Şehir merkezi ve Adnan Menderes Caddesi güzergâhına gidecek vatandaşlarımız ise alternatif ulaşım imkânına kavuştular” diye konuştu.

Alternatif Güzergâhlar
Pistil, “Yazlık bölgesinde yeni yerleşim alanları ve okulların artmasıyla toplu taşıma imkanının geliştirilmesi amacıyla 9 ile 10 numaralı hatlarımıza 9-A ve 9-B şeklinde alternatif güzergahlar oluşturuldu. Böylelikle ulaşım süreleri kısaltılma yoluna gidilmiş; iki hat birbirine entegre edilerek Yazlık ve Maltepe Mahallelerine hizmet sunması sağlanmıştır. Söz konusu düzenlemeler gerek vatandaşlarımıza gerekse şoförlerimize yapılan anketler ile gelen talepler sonucu önerilerin uzman ekibimizce incelenmesi ve simüle edilmesi sonucunda karara bağlanmıştır. Yeni uygulamalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.