Kampüs Yolu’nda başlatılan genişletme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Serdivan’a yeni bir bulvar hedefiyle çalışmalarını başlattığımız 7. Cadde ve Kampüs Yolu ile üniversite ulaşımında hem alternatifleri çoğaltacak hem de bölgede entegre bir ulaşım aksı kurmuş olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kampüs Yolu’nda başlatılan genişletme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, üniversite yönetimi ve bölge halkından arter ile ilgili iyileştirme talebi aldıklarını açıklamış, güzergâhta gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etmişti.

Genişlik 30 Metreye Çıkıyor
Bölgede devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “2 bin 300 metre uzunluğundaki güzergahta kapsamlı bir çalışma başlattık. Bölgede altyapı çalışmalarını tamamladık. Proje ile arterin genişliğini 30 metreye çıkarıyoruz. Üniversite ulaşımında kilit bir rol üstlenen caddenin tamamını orta refüjle de bölüyoruz” diye konuştu.

Kampüs Yoluna Yeni Yüz
Oktar, şunları söyledi; “Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu da açıkladılar; bölgede başlattığımız çalışmaların kapsamını SAÜ ana giriş kapısı önüne kadar uzatacağız. Güzergahın yaya yolları yenilenecek ve modern bir aydınlatma sistemi kurulacak. Yine arterde peyzaj estetiği konusunda da çok güzel bir çalışmaya imza attık. Çevre düzenlemeleri ile güzergahı yeni yüzüne kavuşturacağız.”

Entegre Ulaşım Aksı
“Kısa süre önce Serdivan’a yeni bir bulvar hedefiyle çalışmalarını başlattığımız 7. Cadde ve Kampüs Yolu ile üniversite ulaşımında hem alternatifleri çoğaltacak hem de bölgede entegre bir ulaşım aksı kurmuş olacağız. İnşallah yenileme çalışmalarımızın ardından Kampüs Yolu çok daha güzel olacak. Böylece hem bölge halkının hem de üniversitemizin bir talebini daha yerine getirmiş olacağız.”