Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Yaz Kursu eğitimleri devam ediyor. Mutfak sınıfı öğrencileri, eğitmenleri eşliğinde yeni lezzetler hazırlamanın ayrıcalığını yaşadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Gelişim Merkezlerinde (SGM) yaz kursu eğitimleri devam ediyor. Geyve, Akyazı ve Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezlerinde yaklaşık 6 bin 500 öğrenci yaz kursunda 19 farklı branşta edindiği bilgilerle konforlu eğitimin ayrıcalığını yaşıyor. Mutfak Sınıfı eğitmenleri Funda Eryılmaz ve Hülya Koran,   sebzeyle barışık olmayan günümüz çocuklarına sebzeli yemekleri süsleyerek sunup onları sebzeyle barıştırmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

Sebzeli burger
Sosyal Gelişim Merkezi Mutfak Sınıfı Öğretmeni Funda Eryılmaz, “Yaz kursumuzda çocuklarımızın daha önce yemediğini düşündüğümüz yiyecekleri ve özellikle sebze yemeklerini tattırıp sebzeleri sevdirmeye çalışıyoruz. Bugünde miniklerimizle birlikte sebzeli burger yaptık. Kabak, havuç ve yeşilliklerden oluşan burgerimizi çocuklarımız çok sevdi. Sağlıklı, pratik, lezzetli sulu yemekleri küçük kursiyerlerimize öğretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Sebzeyle barışıyorlar
Hülya Koran ise, “Mutfak sınıfı olarak asıl hedefimiz, sebzeyle barışık olmayan günümüz çocuklarına sebzeli yemekleri süsleyerek sunup, onları sebzeyle barıştırnaktır. Uygulamalı bir ders gerçekleştirdiğimiz için çocuklarımızın el becerileri ve aynı zamanda damak tatları gelişmeye devam edecek. Sağlıklı ve dikkat çekici yemeklerle yaz kursu boyunca miniklerimiz değişik tatlarla buluşacak” şeklinde konuştular.