Su için önce çevreyi koruyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle açıklamalarda bulundu. Dr. Rüstem Keleş, “Dünya üzerindeki tüm canlı hayatının ikamesi bulunmayan en temel ihtiyacı olan su, en değerli ve kıymetli kaynakların başında geliyor. Her geçen gün daha da artan nüfus ve sanayideki gelişmeler ile suya yönelik talepler çoğalıyor. Çevre kirliliği temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında suyun en iyi şekilde korunması, asla göz ardı edilmemesi, daima kontrolünün sağlanması, sağlıklı, temiz ve kaliteli bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için büyük bir özenle çalışmak gerekiyor” diye konuştu.

Her adımda suyu düşünüyoruz
Kurum olarak suya ilişkin sorumluluklarının bilincinde olduklarını vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Bu bilinçle şehrimizin tamamında sadece vatandaşlarımıza değil, tüm yaratılmışlara dokunan projeler üretiyoruz. Attığımız her adımı yaşamımız için büyük önem taşıyan suyu en güzel şekilde korumak için atıyoruz. Türkiye’nin en temiz ve en kaliteli suyunu vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırıyoruz. Bunun için en gelişmiş modeller nelerse onlardan faydalanıyoruz. Sağlam içmesuyu altyapısı inşa ediyor, mevcut kaynaklarımıza sahip çıkıyor, şehrimiz için yeni içmesuyu kaynakları oluşturuyoruz. Doğa dostu yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak bu noktada hem şehrimize, hem ülkemize katkıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Su kaynaklarını koruyoruz
“İçmesuyu kaynaklarının korunmasında önemli noktalardan birisi de atıksu yönetimidir. Bu doğrultuda şehrimizin dört bir yanında kanalizasyon hatları ve atıksu arıtma tesisleri inşa ediyor, göllerimizi, derelerimizi, nehrimizi, Karadeniz’i ve tüm çevremizi korumak için ciddi yatırımlara imza atıyoruz. Su için önce çevreyi koruyoruz. Kurum olarak suya hizmet etmenin tüm canlılara hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Mevcut su kaynaklarının korunarak bunların gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması noktasında yalnızca kurumlar tarafından yapılan çalışmalar yeterli olmuyor. Her bir bireyin hayati öneme sahip en temel ihtiyacı olan suyun korunmasına yönelik çaba sarf etmesi, su gönüllüsü olması gerekiyor. Kurum olarak bu yönde de çalışmalar yürütüyor, vatandaşlarımızı su kullanımı konusunda bilinçlendirmek için eğitim programlarımızı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutluyor, suyun tüm tabiatın temel yaşam kaynağı olduğu bilinciyle hareket edilerek en iyi şekilde korunmasını temenni ediyorum.”