Büyükşehir Gençlik ve Gelecek Atölyesi’ndeki derste konuşan Yazar Selim Gündüzalp, “Bazen bir kelime içinde çok şeyler barındırır. Önemli olan bu güzel kâinatın bize seslenişlerine nazarlarımızı çevirebilmek. Bunu yaparsak hayatın manasını kavramakta gecikmeyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Atölyede eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gençlik ve Gelecek Atölyesinin 6. hafta faaliyetleri kapsamında SAMEK Gençlik ve Eğitim Merkezi dersliğinde öğrencileri ile buluşan Yazar Selim Gündüzalp, lise öğrencileri ile hayatın manasını anlamak konusundaki tespitlerini paylaştı. Gündüzalp, “Önemli olan bu güzel kâinatın bize seslenişlerine nazarlarımızı çevirebilmek. Bunu yaparsak hayatın manasını kavramakta gecikmeyiz” diye konuştu.

Bitiremeyeceğim İçin Başlamadım
Dersin devamında hatıralarına da yer veren Yazar Gündüzalp, “Edebiyat öğretmenliği yapan bir arkadaşım vardı, Yücel Bey. Ondan bir gün unutulmaz bir hatırasını anlatmasını istemiştim. O da şu hatırayı anlatmıştı; “Bir gün sınıfta kompozisyon konusu olarak bir Latin şairin sözünü vermiştim, bu cümleyi açıklayın demiştim öğrencilere. Cümle “ya başlamamalı ya da bitirmeli” idi. Bir öğrencim henüz birinci dakikadan kâğıdı verdi. Kâğıda baktım bomboş… Kâğıtta sadece bir cümle yazıyor; ‘bitiremeyeceğim için başlamadım’.” Not olarak ne verdiniz diye sordum Yücel Hocaya, o zamanın en yüksek puanı olan 10 puan vermiş” dedi.

Hayatın Manası
Gündüzalp, “Bazen yeri gelir işte bir tek kelimeyle derdimizi anlatabiliriz. Sait Faik’in “Hişşt”ini biliyorsunuz. Mesela o bir şeyler anlatır. Bunun Kuran’da da karşılığı vardır; “Ela” diye başlayan ayetler insanı dikkat etmeye çağırır. İşte bazen bir kelime içinde çok şeyler barındırır. Her şey bize “Hişşt Hişşt” diyor, farkında değiliz. 600 yıllık çınar bize “Hişşt” diyor. Önemli olan bu güzel kâinatın bize seslenişlerine nazarlarımızı çevirebilmek. Bunu yaparsak hayatın manasını kavramakta gecikmeyiz” ifadelerini kullandı.