SAMEK Arifiye Yılsonu Sergisi açılış töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK kursları kurulduğunu günden bu yana 50 binin üzerinde hemşerimize ücretsiz eğitim imkânı tanımış bir yaygın eğitim organizasyonudur. Biz vatandaşımıza yapılan hizmetin en ulvi hizmet olduğu inancıyla bu çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (SAMEK) yılsonu heyecanı başladı. Bu yılki yılsonu sergi açılışlarının ilki SAMEK Arifiye Kurs Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Arifiye İlçe Müftüsü Mehmet Uzunca, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toçoğlu’na Teşekkür
Büyükşehir Belediyesi SAMEK müzik eğitmenlerinin mini konseri ile başlayan açılış töreninde söz alan SAMEK Arifiye kursiyerlerinden Gülşen Türkoğlu, “İlgi ve yeteneğimizi keşfetme ve geliştirme imkanı bulduğumuz SAMEK kurslarında vaktimizi verimli bir şekilde değerlendirip, aile bütçemize katkıda bulunduk. Bizlere bu imkânı sunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vazgeçilmez Bir Eğitim Kurumu
Programın devamında konuşan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “SAMEK kursları hemşerilerimizin yeteneklerini keşfedebilmeleri ve geliştirebilmeleri açısından şehrimizin vazgeçilmez eğitim kurumları arasındadır. Arifiye’de de böyle güzel bir ortamı bize sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hemşerilerimiz En İyisini Hak Ediyor
SAMEK kurslarının on binlerce vatandaşa ulaştığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise, “SAMEK kursları kurulduğunu günden bu yana 50 binin üzerinde hemşerimize ücretsiz eğitim imkânı tanımış bir yaygın eğitim organizasyonudur. Bu yıl yaklaşık 10 bin vatandaşımıza, toplam 71 branşta, 19 kurs merkezinde eğitimlerimizi sunma fırsatı bulduk. Biz vatandaşımıza yapılan hizmetin en ulvi hizmet olduğu inancıyla bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hemşerilerimiz bu hizmetleri fazlasıyla hak etmektedirler” diye konuştu. Konuşmaların ardından Arifiye Belediye Başkanı Karakullukçu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk ile İlçe Müftüsü Uzunca kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti. SAMEK kursiyerlerinin hazırladığı sergi 8 Mayıs Pazar gününe kadar Arifiye SAMEK Kurs Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.