Büyükşehir Belediyesi’nde farklı millet ve kültürlerin temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, “Sakarya gönül coğrafyamızın tüm renklerini yansıtan, vatandaşlarımızın kardeşlik anlayışı içerisinde yaşadığı önemli bir kent. Bu uyumlu ve ahenkli yönüyle Sakarya’nın sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya örnek teşkil ettiğini düşünüyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi ziyaretlere katılmak üzere Sakarya’ya geldi. Arifiye’de AK Parti Kadın Kolları’nın düzenlediği toplantıya katılan Çavuşoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun ev sahipliği yaptığı görüşmede Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir bürokratları yer aldı. Başkan Toçoğlu, Bakan Çavuşoğlu’nu Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Sakarya’da sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgileri paylaştı. Bakan Çavuşoğlu daha sonra farklı millet ve kültürlerin temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Bal-Göç Derneği, Bosna-Sancak Derneği, Rumeli-Balkan Derneği, Sakarya Abhaz Derneği, Abhaz Dernekleri Federasyonu ve Kerkük-Türkmeneli İnsan Hakları Derneği temsilcileri katıldı.

Sakarya kardeşlik coğrafyası
Başkan Toçoğlu, “Sakaryamız gönül coğrafyamızdan birçok milletin bir arada yaşadığı bir şehir. Sakarya adeta bir kardeşlik coğrafyası. Farklı millet ve kültürlerden insanlar burada barış, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma içerisinde yaşıyorlar. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak bizde üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Şehrimizde farklı kültürlerin yaşanmasına ve korunmasına azami özen gösteriyoruz” dedi.

Sakarya örnek teşkil ediyor
Sakarya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Sakarya gönül coğrafyamızın tüm renklerini yansıtan, vatandaşlarımızın kardeşlik anlayışı içerisinde yaşadığı önemli bir kent. Bu uyumlu ve ahenkli yönüyle Sakarya’nın sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Hoşgörü, dayanışma, saygı, barış, kardeşlik içerisinde ülkemizin kalkınması ve büyümesine hep birlikte katkılar sunulacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.