SSASKİ, Hendek’te kanalizasyon hattı temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında bölgede 20 kilometrelik kanalizasyon hattında temizlik yapılacağı belirtilirken kanal görüntüleme araçları ile çalışmalara devam edildiği dile getirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, kanalizasyon hatlarını bakıma aldı. Hendek’te devam eden çalışmalar kapsamında bölgede 20 kilometrelik kanalizasyon hattında temizlik yapılıyor. İlçede farklı noktalarda çalışmalar devam ediyor. SASKİ ekipleri kanal görüntüleme aracı sayesinde sorunlu bölgelere anında müdahale ediyor. Ayrıca bu yöntemle hattın fiziki durumu da incelenerek yenilenmesi gereken hatlar tespit ediliyor. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden yapılan açıklamada, vatandaşların kanalizasyon hatlarına, ıslak mendil, peçete, çocuk bezleri, giyim eşyaları, evsel atıklar, moloz ve inşaat malzemelerini atması neticesinde hatlarda tıkanma yaşandığı ve yağışlı havalarda taşkınların meydana gelmesine sebep olduğu dile getirilirken vatandaşların bu konuda duyarlı davranmaları gerektiği belirtildi.