Serdivan İlçe Teşkilatı ve meclis üyeleri ile bir araya gelen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Serdivan bölgesine hizmet sunacak içmesuyu projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Su kayıplarının önüne geçecek ve içmesuyu kalitesini güvence altına alacak projemiz kapsamında 17 mahallenin içmesuyu hattını tamamen yenileceğiz. Bölgeye içmesuyu ve abone bağlantıları dahil olmak üzere 300 kilometre içmesuyu ve 13 kilometre yağmursuyu hattı inşa edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı ve meclis üyeleri ile bir araya geldi.  Serdivan İlçe Teşkilat Binasında gerçekleştirilen programda SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Atilla Toprak ve Sebahattin Belik, SASKİ bürokratları, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, teşkilat ve meclis üyeleri yer aldı. Şehir genelinde devam eden ve tamamlanan altyapı yatırımları ile ilgili sunum yapan Rüstem Keleş, Serdivan’da hayata geçirilecek yeni içmesuyu çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti.

İçmesuyu Kalitesi
Rüstem Keleş, “İçmesuyu ve altyapı konusunda çok önemli yatırımları hayata geçirdik.  Şehrimize dünya standartlarının üzerinde su ulaştırabilmek için ileri teknolojiye sahip içmesuyu arıtma tesisleri inşa ettik. 4. Çelik İsale hattını devreye alarak, isale kaynaklı su kesintilerinin önüne geçtik. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ADASU HES’i inşa ettik. HES ile tükettiğimiz enerjiyi üretiyoruz. SASKİ olarak sadece Sapanca Gölü’ne alternatif kaynaklar oluşturmak için baraj inşa ediyoruz. Bu kapsamda şehrimizin güneyinde 100 milyonluk yatırım ile Akçay Barajı’nı inşa ediyoruz. Ayrıca Karasu ve Kocaali bölgesinin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak Çamdağı Barajı’nın de proje hazırlıkları devam ediyor. Hayata geçireceğimiz barajlar inşa ettiğimiz içmesuyu hatları ve içmesuyu arıtma tesisleri ile entegre olacak” diye konuştu.

5 Bin Metreküplük İçmesuyu Deposu
Sunumun devamında Serdivan’da hayata geçirilecek yeni içmesuyu hattı yenileme projesi ile ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Geçtiğimiz günlerde Serdivan bölgesine hizmet sunacak içmesuyu projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Su kayıplarının önüne geçecek, içmesuyu kalitesini de güvence altına alacak projemiz kapsamında 17 mahallenin içmesuyu hattını tamamen yenileceğiz. Çalışmalarımız kapsamında bölgeye içme suyu ve abone bağlantıları olmak üzere 300 kilometre içmesuyu ve 13 kilometre yağmursuyu hattı inşa edeceğiz. Ayrıca bölgeye hizmet sunacak 5 bin metreküplük içme suyu deposu da inşa edeceğiz. Hayata geçireceğimiz projemizin toplam maliyeti ise yaklaşık 35 milyon TL” diye konuştu.

Su Kayıplarının Önüne Geçilecek
Vatandaşların herhangi bir sorun yaşamamaları adına Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışacaklarını belirten Rüstem Keleş, “Çalışma alanı haricindeki bölgelerin kesinti yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Birden fazla ekip ile farklı noktalarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hat imalatının ardından hemen dolguya geçilecek. Projemiz ile Serdivan’ın içme suyu hattını tamamen yenilemiş olacağız. Çalışmalarımız tamamlanmasıyla şebeke kaynaklı su kayıplarının önüne de geçilecek” ifadelerini kullandı.

Hizmet Teşekkürü
Rüstem Keleş’in ardından söz alan meclis ve teşkilat üyeleri SASKİ’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ise, “SASKİ’nin hizmetlerinden çok memnunuz. Şehrimizin geleceği için içmesuyu yatırımları çok önemli. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile her zaman diyalog halindeyiz. Bölgemize yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.