Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri yatağında başlatılan genişletme çalışmaları devam ediyor. Başkan Toçoğlu, “ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik nehir yatağında genişletme çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla şuanda su akışının olmadığı Sakarya Köprüsü’nün 3’üncü ayağından da su akışını sağlayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi. Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili şantiye alanında görevli yetkililerden bilgiler alan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Nehri’ne nefes aldıracak projede çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan bölgedeki hafriyat kaldırılırken bir yandan da Tarihi Sakarya Köprüsü’nün bulunduğu bölgede nehrin yatak genişliğini korumak adına duvar inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Üçüncü Ayaktan da Su Akışı
Çalışmalar ile Sakarya Nehri’nin yatak genişliğini 50 metreye çıkaracaklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya Nehri kıyı şeridine atılan hafriyat, evsel ve sanayi atıklarını temizliyoruz. ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik nehir yatağında genişletme çalışması gerçekleştiriyoruz. Bölgede yaptığımız çalışmalar kapsamında moloz ve atıkları temizleyerek nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkarıyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla şuanda su akışının olmadığı Sakarya Köprüsü’nün 3’üncü ayağından da su akışını sağlayacağız. SASKİ ekiplerimiz çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

Nehir Düzenli Akacak
Çalışmaların tamamlanmasıyla nehrin asıl yatağına kavuşacağını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Projemizin tamamlanmasıyla bölgede 500 bin metreküplük bir kazı gerçekleştirmiş olacağız. Yatak genişliği 50 metreye çıkartılarak nehrin daha düzenli ve hızlı akması sağlanacak. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sakarya Nehri asıl yatağına da kavuşmuş olacak. İnşallah Sakarya Nehri doğal güzelliğine ve akışına kavuşmuş olacak. Vatandaşlarımızdan beklentimiz Sakarya Nehri’ni beraberce koruyarak, nehir kıyısına hiçbir şekilde hafriyat, evsel ve sanayi atıklarını dökmemelerdir” dedi.